Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°

Kurşunlu Ormanlarına Kurşun Mu Atılıyor?

YAYINLAMA:
Kurşunlu Ormanlarına Kurşun Mu Atılıyor?

Aksu Kurşunlu ormanlarındaki ağaç kıyımıyla ilgili olarak vukua gelen olaylar, Akdeniz GERÇEK gazetesinin geniş neşriyatıyla kamuoyuna deklare edilmiş ve konuyla ilgili olarak halkımız detaylı olarak bilgilendirilmiştir.

Tarafsız yayıncılık anlayışıyla olayları kamuoyunun malumatına sunan bölge gazetemize teşekkür ediyoruz.

Esasen ormanlara zarar veren ağaç bitleri, ağaç kurtları ve sair bitki zararlılarını gerekçe göstererek ağaç kıyımının yalnızca Kurşunlu bölgesiyle sınırlı olmadığını söylemek mümkündür. Topraklarımızı lütfen çölleştirmeyin. Bu çok tehlikelidir.

Zira bir süre önce Kumluca bölgesinde de aynı gerekçeyle ormanların tıraşlandığını, o bölgede de halkın ayaklandığını biliyoruz.

Bu gidişat çok yanlıştır. Nedenini şöylece ifade edelim. Zamanımız çok seslilik zamanıdır. Kamuoyunun kurumlarımıza olan güveninin sarsılmaması ve devleti temsil eden kurumların bu ve benzeri konularda vatandaşın güven kırıklığına maruz bırakılmaması için bilimsel ölçeklere, aslına uygun olduğu konularda halkı inandırmaları gerekir. Yani ağaçların kurumasına neden olacak şekilde ağaçların gövdesinde gerçekten bir bitki zararlısı var mıdır, yok mudur? Yerinde ve gerektiği şekilde bu hususun bilimsel manada halkı tatmin edecek şekilde bir çalışma yapılmasına ihtiyaç vardır. Eğer bunu lafla uzaktan kumandalı olarak konuşarak ormanları yok ederseniz, halk asla size güvenmez. Bu tehlikeli bir gidişattır.

ÇOK ÖNEMLİ BİR AYRINTIYI SİZE ANLATAYIM DA DİKKATLİ OLUNSUN:

Biliyorsunuz dünyada devletleri zafiyete uğratan ve devletlerin içten yıkılmasına sebep olan, adına da 5. kol dedikleri sinsi bir faaliyet vardır.

Bu faaliyetin en önemli görevi ise, halkın devletine olan güveni zafiyete uğratmaktır. Bu nedenle demem o ki, devletimizin kurumları olan teşkilat erbapları yaptığı iş ve kamu adına yürüttüğü eylemlerde vatandaşı yanına alarak yaptığı iş hakkında güven veren uygulamalarıyla, o işin doğru ve haklı olduğunu halka inandırmak şarttır. Yani tıraşlanan ormanlarımızın kesilmesi haklı mı yoksa şaibeye zemin hazırlayan, başkaca maksatları amaçlayan bir uygulama mı söz konusudur noktasında halkın isyanına sebep olacak eylemlerden kaçınmalıdır.

SONUÇ OLARAK: Gerek Kurşunlu Ormanları gerek Kumluca Karaöz Ormanları gerek bölgemizin başkaca alanlarında tıraş kesim yöntemiyle yok edilen ormanlarımızın tamamında bu usul ve esas geçerlidir.

Hızla kirlenen dünyamızda, ormanlar doğal oksijen fabrikasıdır. 100 yaşında bir çam ağacının 1 günde 50-60 insanının oksijen ihtiyacını sağladığı dikkate alındığında bilinçsizce yapılan kesimler bir cinayettir denilebilir.

Aksu-Kurşunlu'da, Karaöz'de kesilen binlerce çam ağacının on binlerce insanın oksijen ihtiyacını yok edildiğinin bir hesabını yapın da… Kararı yine siz verin.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız