Merkezi Finike’de bulunan, Toroslar ve Akdeniz kıyıları Koruma Derneği Başkanı Bayram Taşel’in işaret ettiği lüzum ve davet üzerine 22-23 Mart 2024 tarihlerinde İlçeye bilim adamlarımızla birlikte gidilerek; aşağıda beyan edildiği şekilde, çevrenin, ekolojik değerlerin korunmasını, ekosisteme zarar verebilecek unsurların bertarafını esas alan bir panel düzenlenerek araştırma çalışmaları başlatılacaktır.

Yine aşağıda olduğu gibi ilimizde başlatılan, İliç maden faciasına dayalı imza kampanyasının ikinci etabı da Finike’de devam ettirilecektir. Konuları şöylece sıraladığımızda;

1) İliç altın cinayetiyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Antalya'da sivil hareket olarak (STK) Bir araya gelerek Erzincan İliç'te başta siyanür asidi olmak üzere nitrik asit, sülfirik asit ve beyan olunan bilgiler çerçevesinde 40 çeşit asit yardımıyla altın aranmasıyla ilgili 9 canının akıbeti hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık. Aynı zamanda Erzincan-Kaz dağları - Bergama ve Fatsa başta olmak üzere yurdun dört bucağında açık sistem yöntemiyle altın ve maden arama furyasının engellenmesi, gerekçeli olarak bu öldürücü yöntemle altın arama işlemine dayalı olarak ocakların kapatılması, esasen % 2 hisse karşılığı misakı millinin, coğrafyamızın delik deşik edilmesinin engellenmesi için yürülükteki maden kanunun ve CED yönetmeliğinin baştan sona revize edilmesi için geniş çaplı, ulusal manada bir imza kampanyası başlatılmıştır. Yalnızca Antalya merkezle yetinilmemiş, kampanyanın il düzeyine yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatılmıştır.

2) 22-23 Mart 2024 tarihlerinde, dünya su günüyle İlgili, Finike’de ekibimizle birlikte bir panel düzenlenmesiyle ilgili çalışma başlatmış bulunuyorum. Panele katılımcı listesinde A.Ü. de iki akademisyen, yerelde tüm belediye başkan adayları, bölgemizin muhtar adayları ve muhtarları, Finike'nin Sayın kaymakamı, Sayın Belediye Başkanı yerelde tüm devlet kurumları, Ziraat odası ve sanayi odası başkanı, STK. (odalar ve dernekler, bölge halkı, esnaf ve çiftçiler, sair ilgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunulacak. AMAÇ VE HEDEFİMİZ ŞUDUR: Halen  Finike İlçemizin su havzası ve su kaynakları üzerindeki nar bahçeleri ve diğer tarım alanlarında kullanılan pestisit, ensektisi, herbisit ve kimyasal gübre türünden kimyasal terörün kısa, orta ve uzun dönemde ilçenin içme suyuna karışma tehlikesine odaklı zuhur edecek kanser vakalarının şimdiden dikkate alınmak suretiyle gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik mastır plan ve projelere dayalı çalışmaların yapılmasına şiddetle ihtiyaç olduğu vurgulanacaktır. Bu vesileyle Anılan bölgede şekillenen kimyasal terörün önüne geçilerek organik tarım işletmeciliğine dayalı pilot çalışmaların başlatılması noktasında durum karar bağlanmıştır. Aynı zamanda; günümüzde pet şişelerde ve damacana suyuna teslim edilen halkımızın her bakımdan zarara düçar edilmiş olmasına karşın, eskiden olduğu gibi insanımızın kaynak sularına nasıl özendirileceği konusunda durum, panelin gündeminde yer alacaktır.

3) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimleri sonunda görev alacak belediye başkanlarımızın ve muhtarlarımızın; bölgemizin her bakımdan sürdürülebilir kalkınmasında başarılı olabilmeleri bakımından ayrı ayrı çalışma yönergeleri hakkında bilgiler verilerek bölgemizin ve beldelerimizin ekonomik, ekolojik, sosyal ve sosyo-ekonomik, 4T+Ç formülüne uygun yöntemler bazında, liyakate dayalı çalışmalar içinde olmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunulacaktır.