Antalya Elmalı’ya bağlı karaköy ile Özdemir (Gilevgi) arasındaki 100 yılı aşkın süredir devam eden su kavgası bir türlü bitmiyor. Geçmişte deresuyu için kavga eden iki köy, şimdi de baraj suyu için rekabette.

 

Antalya Elmalı’ya bağlı karaköy ile Özdemir (Gilevgi) arasındaki 100 yılı aşkın süredir devam eden su kavgası bir türlü bitmiyor. Geçmişte deresuyu için kavga eden iki köy, şimdi de baraj suyu için rekabette. Son olarak Özdemir Göleti’nin suyu ile, sulu tarıma başlanan ovada rekabet yine hortladı. Karaköylü üretici  Fikri Kara, 3 yıl önce  kurup domates üreticiliği yaptığı seraya bu yıl su alamadı.

Yıllık ortalama 7 bin 890 dekarlık alanı sulaması hesaplanan barajdan bu yıl “su az, hesaplanan alanın dışına çıkılıyor” diyerek, Çayboğazı Sulama Birliği’nin kendisini mağdur ettiğini belirten Fikri Kara, 2 yıl rahatlıkla kullandığı suyun bu yıl kullandırılmamasına tepki göstererek, “bölgemizdeki, sulama birliği temsilcisi ile görüştük, yardımcı olacaklarını söyledi ama olmadılar” dedi.

Kendisinin Mart ayında 4 dönüm seraya dikmek üzere fidan siparişi verdiğini, yetkililerin sera yanına havuz yapmasını isteyip, haftada 2 gün su verebileceklerini sözlü beyan ettiklerini anlatan üretici kara, “Ben tam dikim yapacağım, can suyu vereceğim. Olmaz, sen baraj sulama alanı dışında kalıyorsun dediler. 3 gün içinde çözüm bulunmazsa fidanlarım çöp olacak. 20 bin tl masrafım heba olacak” diye konuştu.

Üretici Fikri Kara, Sulama Birliği yetkililerinin, Özdemir köyündeki üreticilerin, “Su bize yetmeyecekken, dışarıya veremezsiniz” diyerek sıkıştırdıklarını da öne sürerek şöyle konuştu: “Yetkililer haklı olabilir. Yasal prosedüre göre haklı olabilirler ama ben de mağdurum. ‘Dağı taşı ekin, üretim yapın’ diyen devlet büyüklerimden destek istiyorum.