Ah o statta bizde olsaydık…

Futbol, bazen sadece bir oyun olmaktan çıkıp, bir milletin ruhunu yansıtan, bir toplumun gücünü ve duygularını taşıyan bir hâle bürünebilir. 2023 UEFA Uluslar Ligi finali, sadece takımların değil, farklı kültürlerin, yılların birikiminin ve dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverlerin bir araya geldiği bir anıydı. Maçları takip ederken içimden geçirdim ‘ah o statta bizde olsaydık’ diye. Portekiz’in kazandığı bu zafer, yalnızca bir kupanın ötesinde, insan ruhunun zaferi gibiydi. Maalesef bizim çocuklar bu turnuvada mücadele edemedi. A lige bir çıkabilseydik; çeyrek finalde elendiğimiz Avrupa Şampiyonası’nın intikamını alırdık.

Portekiz’in zaferi, yalnızca futbol anlamında değil, aynı zamanda kararlılığın, azmin ve tutkunun sembolüydü. Cristiano Ronaldo gibi efsanevi bir ismin sahayı terk ettikten sonra bile Portekiz’in nasıl bir kolektif güçle hareket edebildiğini görmek gerçekten heyecan vericiydi. Bruno Fernandes, João Félix ve Bernardo Silva gibi isimler, geleceğin yıldızlarını izleyicilere tanıttı. Portekiz’in bu kupayı kazanmasının ardında sadece büyük oyuncular değil, aynı zamanda bir milli takım ruhu yatıyordu. Futbolun, bireysel yıldızlardan öte, takım oyununun ön plana çıktığı bir an olduğunu hep hatırlamamız gerekir. Portekiz, her bir oyuncunun birbirini tamamladığı bir organizasyon gösterdi. Umarım bir sonraki turnuvada bizim çocuklar ortalığı kasıp kavurur.

Uluslar Ligi 2023, sadece bir futbol turnuvası değil, dünyanın dört bir yanındaki farklı insanları bir araya getiren bir kutlama anıydı. Portekiz’in zaferi, bir ülkenin tarihindeki önemli bir kilometre taşı olabilir; ama aynı zamanda futbolun, uluslararası bir dil olduğunun bir kanıtıydı. Aynı stadyumda, farklı diller konuşuluyor, farklı bayraklar dalgalanıyor, ancak tek bir duygu ortak: tutku. Futbol, bazen dil ve sınır tanımayan bir evrensel bağ kurar. Uluslar Ligi’ni kazanan Portekiz, sadece kupayı kaldırmadı; dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanın yüreğine dokundu. Bu, insanları birleştiren bir oyun, bir insanlık kültürü, bir sevda… Ve bu zafer, Portekiz için olduğu kadar, her futbolseverin içindeki spor sevgisini de pekiştirdi. Sonuçta, futbol bir oyun olmanın ötesindedir. İnsanların ortak bir heyecanı, bir düşünceyi paylaşabildiği nadir anlardan biridir. Bazıları Uluslar Ligi’ne süt kupası diyor ama bence değil Uluslar Ligi tıpkı imara açılmamış gelecekte büyük bir değer kazanacak olan bir arsa gibi. Gençler kendilerini biraz göstersin. Bunun için var bu turnuvalar. Tabi ki bir Avrupa Şampiyonası bir Dünya Kupası değil ve olmayacak bunun farkındayız ama yemek sonrası bir tatlı gibi geliyor futbol severlere. Tartışmayı bırakıp biraz maç izleyelim bence.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kamer Durdu Arşivi

Alanya’da sert başlangıç

03 Eylül 2025 Çarşamba 11:13

Sporun gençler üzerindeki etkisi

24 Ağustos 2025 Pazar 11:07

2025-2026’ya merhaba

16 Ağustos 2025 Cumartesi 14:22

Yeni Başlangıçların Maçı

08 Ağustos 2025 Cuma 11:16

Alanyaspor’dan Çift Yüzlü Prova

02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:29

Sıcağın göğsünde spor yapmak

31 Temmuz 2025 Perşembe 11:00

Antalyaspor’da Bir Tahta

26 Temmuz 2025 Cumartesi 14:43

Hedef ebedi altın kemer

15 Temmuz 2025 Salı 10:05

Yeni sezondan beklentiler

12 Temmuz 2025 Cumartesi 10:19