Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
29°

Vatanı Satmak!

YAYINLAMA:
Vatanı Satmak!

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 27 Şubat 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Valiler Buluşmasında kelimesi kelimesine şunları söylemişti; ‘’…Vatanı satmak, kendi dirayetsizliğiniz, kendi iş bilmezliğiniz yüzünden ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatan satmak, bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlayamayarak, ülkenin maddi, manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.’’

O halde 10 yıl önceki ekonomik tablomuzla, bugünü bir mukayese edelim isterseniz:

TÜİK verilerine göre 2015 yılında enflasyon yüzde 8,81 iken 2025’in ilk 5 ayı verileri baz aldığında yıllık enflasyon yüzde 35,41 olmuş!

Faizde de durum farklı değil... 2015 yılı ortalama faiz oranı yüzde 7,5 seviyesinde iken bugün yüzde 49’lara yükselmiş durumda!

2015 yılında ortalama Asgari Ücret 974,50 TL iken bu ücretle tanesi 162,50 liradan 6 adet çeyrek altın alınabiliyordu... Bugün ise Asgari Ücret 24.104 TL ve bu paraya tanesi 6.900 liradan ancak 3,5 adet alınabilmektedir.

Reel ekonominin can damarı olan Sanayicilerle konuşuyorum... Kimse halinden memnun değil! Girdi maliyetlerinin sürekli arttığından, pazarın daraldığından şikâyet ediyorlar. Bunun doğal sonucu olarak da işçi çıkarmalar giderek artıyor!

Çarşı-Pazar yangın yeri olmuş; Emeklinin, memurun, işçinin hali gerçekten perişan…

İşveren Temsilcileri bile asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılması gerektiği görüşünü sürekli gündeme getirirken Hükumet tarafında bu anlamda bir çalışma yapılmadığı ifade ediliyor!

TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon oranlarına kamuoyunda ciddi şüphe duyulmaktadır. Emekli ve Memur Temmuz ayında yapılacak zam oranlarında iyileştirme olup olmayacağını merak ediyor. Ancak; Hükumetin bu konuya da sıcak bakmadığı gün gibi aşikâr!

Diğer taraftan aylardır ülke gündemimizi meşgul eden ‘Terörsüz Türkiye’ projesinin aslında toplumdaki ayrışmayı giderek derinleştirdiği de ortadadır. Adına ‘Terörsüz Türkiye’ denilen projenin, Cumhuriyetimizin bağımsızlık senedi olan Lozan’ı ve 1924 Anayasasını hedef aldığı terör örgütünün yayımladığı bildiride açıkça görülmüştür.

E, o halde dönüp Sayın Cumhurbaşkanı’nın 2015 yılındaki konuşmasına bir daha bakalım: ‘’Vatan satmak, bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlayamayarak, ülkenin maddi, manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.’’

Son 10 yılda ekonomide, adalette, insan haklarında geldiğimiz nokta ortadayken, bence Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ifadeleri kesinlikle doğrudur!
Değil mi?

DERKENAR

M.Şükrü MISIRLI

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız