Dünyanın yeni sorunu “ nüfus patlaması”

Güzel dünyamız yakında, hızla artan insan nüfusuna yetmeyecek artık!

11 Temmuz “ Dünya Nüfus Artışı Günü “ olarak belirlenmiş! 2022’ de 8 milyar olan dünya nüfusunun, 2050’ de 10 milyar olacağı hesaplanıyor!

Bir taraftan “ iklim krizi”, öbür taraftan bu krizi tetikleyen “ nüfus artışı “ ya da demografik kriz, yüzünden uzmanlar; dünyada açlık ve büyük göçler yaşanabileceğini, bunun da ülkeler arasında büyük sorunlara yol açacağını söylüyorlar! Dünyadaki kaynakların kıtlığı ve bu kaynakların insanlar arasındaki adaletsiz dağılımı, yaşayacağımız felaketlerin çok da uzak olmadığını anlatıyor bizlere zaten!

Uzmanlar bu konuya dikkat çekmek için;

“ Eğer tüm gezegen ortalama bir Amerikalı ya da Japon gibi beslenseydi, gezegen kaç kişiyi doyurmaya yeterdi? “ diye soruyorlar!

Haksız da değiller, çünkü;

Birleşmiş Milletler, yetersiz beslenmenin dünyada 5 yıldır art arda arttığını belirterek, yetersiz beslenen insan sayısının 2017 yılında, 821 milyona ulaştığını tespit etmiş! Tabii bu sayı şimdi daha da artmış olmalı!

Tıp biliminin ilerlemesiyle, ölüm oranlarının düşmesi ve özellikle Afrika ve bazı Asya ülkelerinde, hatta bazı ülkelerin kültürlerinde olan, çok çocuklu ailelerin varlığı ve kontrolsüz nüfus artışı, önce o ülkelerin ekonomisini, sonra da dünyayı zorluyor!

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre: Kadın başına en az 4 çocuğa sahip olan 43 ülkeden 38’ i Afrika’da bulunuyormuş!

Aslına bakarsanız, insanlar bakabilecekleri kadar çocuğa sahip olmalı!

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinin başında Çin geliyor. Onu Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri izliyor. Tabii bizim ülkemiz de nüfusu kalabalık ülkelerden.

Gelecek kuşaklara yaşayabilecekleri bir dünya bırakmak istiyorsak; insanlığın nüfus planlamasını yapması gerektiğini söyleyen uzmanlara, kulak vermemiz gerekiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aysel Bereke Arşivi

Olağanüstü gündemlerden yorulduk!

04 Eylül 2025 Perşembe 11:04

30 Ağustos Zafer Bayramı

31 Ağustos 2025 Pazar 14:47

“Eski Türkiye” neden özleniyor?

28 Ağustos 2025 Perşembe 10:57

Yoksulluk en çok çocukları vuruyor!

25 Ağustos 2025 Pazartesi 10:54

Siyasetin tanımını değiştirdiler!

21 Ağustos 2025 Perşembe 11:12

Döneklik zor şey!

18 Ağustos 2025 Pazartesi 10:59

Bindik bir alamete…

14 Ağustos 2025 Perşembe 15:47

Sahtekarlık ve usulsüzlük diz boyu!

11 Ağustos 2025 Pazartesi 15:24

Masa da ne var?

07 Ağustos 2025 Perşembe 12:57

Dostları arkadaşları olmalı insanın

04 Ağustos 2025 Pazartesi 11:27