Serdar Kocaoğlu

Serdar Kocaoğlu

Ben Zavallı mıyım Yoksa….


Günlük hayatımız devam ediyoruz; sokağa çıkıyoruz, dolaşıyoruz ,alışverişe gidiyoruz, okula gidiyoruz.İşegidiyoruz,tanıdığımız ya da tanımadığımız birçok kişi ile karşılaşıyoruz.

Bizler engelli olduğumuz için birçok kişi ya sözle yada bakışlarıyla  zavallıya bak diyorlar.

Kendini aşabilen engelini arkasına koyabilen arkadaşlarımız; bunu önemsemiyor,kendi hayat mücadelesine,ekonomik sıkıntıları ,sağlık sorunları,ulaşımsorunları,oturduğu mekan sorunları ile boğuşuyor hayat mücadelesine devam ediyor.

Kendi engelini aşamamış arkadaşlarımız bu bakışlardan ve sözlerden ister istemez etkilenmektedir.

Kendi sorunlarını aşmaya çalışan engelli arkadaşlarımıza yardımcı olurken,onları kırmadan normal bir dostumuza nasıl davranıyorsak öyle davranalım,davranışlarımızla  sözlerimizle onlara bir engel çıkarmayalım.

Toplum  içerisinde yaşayan bizler hangi makam da, mevkide olursak olalım ,hangi eğitimi  almış olursak olalım,çevremizdekidostlarımıza,kendimize düşman edindiklerimize  davranışlarımızla sözlerimizle aşağılayıcı onurlarını kırıcı sözler ve tavırlar içerisinde olmamalıyız!

Herkesi bizden ayrı bir parça imiş gibi değil,üstünlükgöstergesi olarak değil,bu toplumun bir bütünü olarak düşünerek ,herkesi kucaklayarak davranmalıyız bir bütün olmalıyız.

Eğer kendimizi toplumun üstün de görerek, bunu alışkanlık haline getirir isek; eğer karşımıza aldığımız toplum bizi bir dışlarsa,esas o zaman toplumdan kopar ve kalabalıklar içerisinde yalnız bir varlık oluruz.

O zaman insan olduğumuzu unutmadan,bir toplum içerisinde yaşamanın tadına vararak, bir kendimize ve karşımızdakine değer vererek, yaşantımıza devam etmeli toplumun bir parçası oluğumuzu unutmamalıyız!

O zaman …..

Tepkisiz Toplum Etkisiz Toplumdur!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Kocaoğlu Arşivi

Bize Sorulmadan!

02 Eylül 2025 Salı 11:26

Engelli ve İşsizlik!

24 Ağustos 2025 Pazar 14:50

Engellinin bir günü

05 Ağustos 2025 Salı 10:47

Ne Zaman?

28 Temmuz 2025 Pazartesi 11:07

Engellinin Çocuğu

22 Temmuz 2025 Salı 11:00

Yanlızlıklar!-2

14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:52

Yalnızlıklar! -1

05 Temmuz 2025 Cumartesi 09:31

Şehirlerarası Yolculuk ve Engelliler!-2

26 Haziran 2025 Perşembe 10:11

Engelli ve Tatil Hakkı

05 Haziran 2025 Perşembe 11:46