Evet, onlar askıda turizm işçileri. Sayıları yüz binlerle ifade ediliyor. Ne işleri var ne maaşları ama işsiz sayılmıyorlar. Ne işsizlik maaşından ne kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyorlar…


Türkiye’nin turizm denilince merkezi, kalbi olan Antalya’dan yükselen turizm işçilerinin isyanını duyan yok. Kulaklar tıkalı, gözler ama olmuş. Ağız, zaten lal…


Hizmet sektörünün belki en vefakar, cefakâr çalışanları, turizm işçilerinin sesi olan sendika başkanı bugün gazetemiz aracılığıyla sıkıntılarını aktardı…


Haksızlığa, adaletsizliğe dikkat çekerek, zorla istifa ettirilen ya da sözleşmeleri askıya alınan işçiler için yardım istedi, çözüm istedi…


Duyan olur mu bilmiyorum ama duymalı. Çünkü kış aylarıyla birlikte masrafları artan bu insanların evlerine götürebilecekleri bir ekmek paraları bile yok. Maaşları yok, borçla yaşıyorlar. Ama nereye kadar borçla devam edebilecekler belli değil…


Kış başladı. Barınma, gıda, ulaşım derken bir de ısınma eklendi, gider kalemlerine…


Tabii sadece kış onlar için değil, aslında tüm işçiler, emekliler, memurlar için de zor geçecek. Özellikle Antalya’da turizm ve tarım işçileri için tehlike büyük. Türkiye İstatistik Kurumu’nca (TÜİK) geçtiğimiz aylarda açıklanan verilere göre 2020 yılı Haziran ayındaki istihdam, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyon gerilemişti. 2 Milyon kaybın en fazla olduğu il, Antalya idi. Sektör ise turizm ve tarım. Şimdi Haziran sonrasında askıda ve istifa ettirilen işçilerin sayısının arttığı tahmin etmek kehanet olmaz…


Peki biz yönetilenlerin bile gördüğü bu tehlikeyi yönetenler görmez mi? Neden ses çıkarmazlar? Antalya’dan ve sektörün içinden olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP milletvekilleri ne düşünüyorlar bilmek isteriz…


Sendikaları, işçileri dinlemek ve çözüm üretmek zor olmasa gerek…


Ayrıca her sektörün sıkıntıları masaya yatırılıp, sektörel destekler verilmeli. Sadece kısa çalışma ödeneği ve ertelemelerle olmayacak belli…


Döviz kurundaki dalgalanma, pandeminin üzerine ikinci darbe oldu…


GAZETELER DE DESTEK BEKLİYOR


Biz gazeteler açısından da durum aynı. Zor bir süreç bekliyor hepimizi. Girdi maliyetleri dövizdeki artışla yükseldi. Ankara’dan özel destek ve önlemler bekliyoruz. Kağıt desteği, KDV indirimi, hibe vs…


Demokrasinin olmazsa olmazı basın için gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran da çalışma yaptıklarını aktarmıştı, geçtiğimiz günlerdeki ziyaretlerinde…


Umuyorum ki en kısa sürede netleşir…


Ülkede kapanan her gazete, demokraside kayıptır…


İstihdamda, kayıptır…


Daha fazla kaybetmemek dileğiyle…