Yeni bir hayat bu!

Hepimizin hayata dair planları vardı. Kendimizce her şeyi sıraya koymuştuk. Oysa hayat düz mantıkla işlemeyen bir düzenek! “ Hayat, siz başka şeyler planlarken, olan şeylerdir.” demiş biri. Hakikaten çok doğru, çünkü hayat sizi beklemiyor. Sizin planlarınıza uygun da gitmiyor! İşte pandemi belası da böyle bir kötü sürpriz oldu hayatımız için. Gerçi artık alışık olduğumuz bir hayatımız var mı, orası da tartışılır!

Bazen büyük değişimler olur hayatımızda. Zor gelir ama yaparız. Düşünsenize, güvenli ve düzenli yaşamlarımızın sığ limanlarında demir attığımız o kolay ve alışılmış düzenlerimizi, değiştirme kararı aldığımız anlardan söz ediyorum. Gerçi normalde çok az kişi cesaret eder buna ama, “kovid 19” hepimizi mecbur etti! Düşünmesi bile bizi korkutan şeyleri yaşıyoruz.

Alıştığımız sosyal yaşam, alıştığımız şehir, alıştığımız dostlar, iş yaşamımız her şey ama her şey değişti artık. Ne yakınlarımız, ne dostlarımız ne de arkadaşlarımızla ilişkilerimiz ve iletişimimiz eskisi gibi olacak! Her şeyden soyutlanmış bir hayata doğru yelken açıyoruz! Ne zaman fırtına çıkacağı bilinmeyen kocaman bir denize açılır gibi, dolu dizgin bir macera yaşamaya hazır olmak zor iştir doğrusu! Aslında savaşmaya hazır olmaktır!

Gelecek günlerin ve yaşanması gereken hayatın, eskisinden daha iyi ya da daha kötü olacağını bilmeden, bu savaşı yaşamak, alıştığımız her şeyden soyutlanmak, başlı başına maceracı bir ruha sahip olmayı ve her şeyi cesaretle
göğüslemeyi gerektirir. Hele buna geçmişte yaşadığımız acı tatlı anıları hiç istemediğimiz anlarda bile bize çağrıştıran o küçük ayrıntıları ve burnumuzun direğini sızlatan özlemleri de eklersek, zordur yeni hayata alışmak!

Yalnızlaştığımız ve yaşamak için evlere kapandığımız bu yeni hayata hazır mısınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aysel Bereke Arşivi

Olağanüstü gündemlerden yorulduk!

04 Eylül 2025 Perşembe 11:04

30 Ağustos Zafer Bayramı

31 Ağustos 2025 Pazar 14:47

“Eski Türkiye” neden özleniyor?

28 Ağustos 2025 Perşembe 10:57

Yoksulluk en çok çocukları vuruyor!

25 Ağustos 2025 Pazartesi 10:54

Siyasetin tanımını değiştirdiler!

21 Ağustos 2025 Perşembe 11:12

Döneklik zor şey!

18 Ağustos 2025 Pazartesi 10:59

Bindik bir alamete…

14 Ağustos 2025 Perşembe 15:47

Sahtekarlık ve usulsüzlük diz boyu!

11 Ağustos 2025 Pazartesi 15:24

Masa da ne var?

07 Ağustos 2025 Perşembe 12:57

Dostları arkadaşları olmalı insanın

04 Ağustos 2025 Pazartesi 11:27