Sahte Olanı Anlamak Zor Değil!

Sahte sevgilerden canı yanmış olanlara, üzülenlere, yakınanlara Paulo Coelho diyor ki;

“İnsanların yaptıklarıyla değil, giydikleri ile marka oldukları çağda; aşkların sahteliğinden yakınmak yanlış olur.”

Eğer iyi gün dostlarından yanaysa şikâyetiniz, unutmayın zor günlerinizde yanınızda olan gerçek dostlar, bir elin beş parmağı kadar bile çıkmaz!

“Telefon rehberi mutsuzluk verir insanlara, dost diye geçinip, en zor anlarında aramayan sahtelerin yazılı belgeleridir aslında.” Diyor Ceyhun Yılmaz’ da…

Kim bilir kaç kez umutsuzca beklediniz bir aramayı telefon başında, öyle değil mi?

Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi dostlarımızla paylaşmayı severiz. Dostlarımızın yaşadığımız acılarda bizi anlamasını, empati kurmasını bekleriz. Ama çoğu kez sahte duygularına şahit oluruz! Bu hepimiz için büyük bir hayal kırıklığıdır.

Tolstoy bu konuda diyor ki;

“Üzüntüsü sahte olanın, ağlaması gösterişli olur.”

Adaletten yana dertliyseniz ve adaletin gücü yerine, güçlünün adaletinin kurbanı olduysanız, bilin ki; adaleti gözettiğini söyleyen sahtekârlar da, bir gün gerçek adaletle yüzleşecektir!

Tıpkı Vendetta’ nın dediği gibi;

“Ama sabret bu müzik adalet için çalacak ve ben bu konçertoyu bizden alındığı günlere ithaf ediyorum ve adalet gözettiğini sanan sahtekarlara tabii ki.”

İnsanları tanıdığını sanırsın çoğu kez. Ama onların sahte yüzünü gördüğünde çok şaşırırsın. En çok kendine kızarsın o zaman, neden sahte olanı fark edemedin diye! Oysa insanları tanımanın en uygun zamanını bilsen, o kadar da kolay aldanmazsın.

Bu konuda Anton Çehov’ un sözleri rehber olur insana, o diyor ki:

“Unutma; İnsanları tanıman için en uygun zaman ayrılmalarına en yakın zamandır. Çünkü o zaman sahte yüzler açığa çıkmıştır!”

Sahtelik konusunda en özlü tanımı bence Aristoteles yapmış yüzyıllar öncesinden:

“Hiçbir iyilik sahtelikle bir arada gitmez; doğru hiç bir zaman yanlışa yer vermez. Kendini olduğundan fazla göstermek de çoğu kez gururdan değil budalalıktandır.”

Kendimizi bu sahte ve göstermelik insanlardan ve budalalardan koruyalım yeter! Hayatımız daha güzel ve gerçekçi olur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aysel Bereke Arşivi

Olağanüstü gündemlerden yorulduk!

04 Eylül 2025 Perşembe 11:04

30 Ağustos Zafer Bayramı

31 Ağustos 2025 Pazar 14:47

“Eski Türkiye” neden özleniyor?

28 Ağustos 2025 Perşembe 10:57

Yoksulluk en çok çocukları vuruyor!

25 Ağustos 2025 Pazartesi 10:54

Siyasetin tanımını değiştirdiler!

21 Ağustos 2025 Perşembe 11:12

Döneklik zor şey!

18 Ağustos 2025 Pazartesi 10:59

Bindik bir alamete…

14 Ağustos 2025 Perşembe 15:47

Sahtekarlık ve usulsüzlük diz boyu!

11 Ağustos 2025 Pazartesi 15:24

Masa da ne var?

07 Ağustos 2025 Perşembe 12:57

Dostları arkadaşları olmalı insanın

04 Ağustos 2025 Pazartesi 11:27