Murat Yıldırım

Murat Yıldırım

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN DİKKATİNE

Konu: Caddelerimizi ve kaldırımlarımızı işgal eden scooterların toplatılması talebi 

Uzun bir zamandan bu yana kentimizin her köşesinde; Sahibinin kim yahut kimler olduğu, makine adinin scooter olduğu basit bir aküyle çalışan, genellikle gençleri itibar ederek edip iki insanın taşındığı tehlikeli bir araç (muhtemel sayıları yüzleri bulan) söz konusu tehlikeli makine ana yollarda cadde ve sokaklarda, bilhassa yaya kaldırımlarında tehlike saçarak seyrediyor olduğu tüm yetkililerimizin ve bilhassa Antalya kamuoyunun malumudur.

İfade edilen hadise nedeniyle, mal ve can güvenliği açısından kentimize adeta sessiz bir kırmızı alarm çağrısı vukua gelmiş bulunmaktadır. Sorun yalızca bununla da sınırlı olmayıp, makinelerin kullanım dışı kaldığı süreçte aynı araçlar kaldırımlardaki trafik ve elektrik direklerine, kaldırımlardaki ağaçlara kalın kablolarla bağlanarak kilitlenmektedir.

Bazıları da tamamen kaldırımlara başı boş bırakılarak hem yaya yürüyüş alanlarını hem de engelli bantlarını kapatarak yayaların ve engelli vatandaşlarımızın yürüme- seyretme hakkı gasp edilmiş, evrensel gezinti hakkı istismar edilmiş olmaktadır. Diğer taraftan gerek belediyelerimizin ilgili mevzuatıyla gerek trafik teşkilatımızın uygulanma alanını ilgilendiren yönetmelik ve meri mevzuat çiğnenmiş olmaktadır. (Meltem Mah. 3844 Sokak tamamen işgal altındadır) Diğer taraftan; söz konusu araçlar hareketlilikler bakımından kentimiz trafiğine eklenmiş birer araç unsuru durumunda olduğuna göre; hem teknik açıdan hem de ulaşım aracı durumundaki bu araçların ruhsatlandırılmalarının yahut kaçak araçlar sınıfından mı oldukları noktasında, ayrıca sahiplerinin kim olduğu hususunda, tabir yerindeyse durum üzerinde bir sır perdesi vardır. Aracın plakası yok, ruhsatının olup olmadığı, gerektiğinde muhatap bakımından vatandaşlar kime baş vuracağı gibi çok bilinmeyenli denklem özelliğine de kargaşa vardır. Son günlerde yanı sıra elektrikli motosiklet salgını oluşmuş ve paralelinde aynı sorunlara ek olarak kentin gündemine oturmuştur.

SONUÇ OLARAK: Talebimizle ilgili yazı özetimiz yukarıda olduğu gibidir. İfade edilmiş olan bilgiler ışığında kent insanımızın, Antalya kamuoyunun kısa orta ve uzun dönemde mal ve can güvenliği açısından sözü edilen araçların toplatılması için gereğini arz ve talep ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Yıldırım Arşivi

Çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum

30 Ağustos 2025 Cumartesi 09:38

Antalya'da susuzluğa çözüm reçetesi

29 Ağustos 2025 Cuma 11:07

Kurtuluşun reçetesi "Akdeniz Gerçek Gazetesi"

27 Ağustos 2025 Çarşamba 10:38

Gazipaşa bölgesinde su faciası

13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:40

SAYIN CUMHURBAŞKANIM

12 Ağustos 2025 Salı 11:42

Türkiye çölleşiyor mu?

01 Ağustos 2025 Cuma 12:05