Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok araştırma yaptığı konulardan biri. 14. gün iftar menüsüBulgur Çorbası, Zülbiye, Közlenmiş Patlıcan Salatası ve Bulamaç Tatlısı gibi geleneksel lezzetler yer alıyor. İçeriğindeki malzemelerle doyurucu bir öğün sağlayan bu menü, kolay hazırlanışıyla da pratik bir seçenek sunuyor. Kültür Portalı'ndan Bulgur Çorbası, Zülbiye, Közlenmiş Patlıcan Salatası ve Bulamaç Tatlısı tariflerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Bulgur Çorbası

Bulgur Çorbası Tarifi (4-6 Kişilik)

Bulgur Çorbası Malzemeleri

  • 1 Çay Bardağı Bulgur
  • 1 Küçük Kâse Doğranmış Pastırma
  • 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Kırmızı Pul Biber
  • Tuz
  • 5 Su Bardağı Su

Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencerede yağ ve pastırmalar kavrulur. Ardından yeterli miktarda sıcak su eklenerek pastırmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişmesine yakın tuz, bulgur ve nohut ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Çorba piştikten sonra kâselere konulur, isteğe göre üzerine kırmızı pul biber serpilerek sıcak servis yapılır.

Zülbiye

Dövme çorbası da var Kırklareli köftesi de! 25. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Dövme çorbası da var Kırklareli köftesi de! 25. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Zülbiye Tarifi (6-8 Kişilik)

Zülbiye Malzemeleri

  • 1 kg Arpacık Soğan
  • 1 kg Haşlanmış Kuzu Eti veya Tavuk Eti
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yeterli Miktarda Su

Zülbiye Nasıl Yapılır?

Arpacık soğanlarını soyduktan sonra, bütün halde tencereye yerleştirin ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyla kaynatın. Ayrı bir kapta kuzu etini veya tavuk etini haşlayın. Haşlanmış soğanın suyunu süzmeden haşlanmış kuzu etine ekleyin ve karıştırın. Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçasını kavurun ve karışıma ekleyin. Tencerede yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Dinlenen yemeğin üzerine karabiber serpiştirerek servis yapın.

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi (6-8 Kişilik)

Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeleri

  • 3 Adet Orta Boy Közlenmiş Patlıcan
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 3 Adet Közlenmiş Yeşil Biber
  • 2 Diş Közlenmiş Sarımsak
  • Tuz
  • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Közlenmiş Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun ve geniş bir kaseye küçük parçalar halinde doğrayın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Soğanı incecik doğrayın, tuzla ovun ve suyunu süzün. Ardından kaseye ekleyin. Tuz, yağ ve limon suyunu ekleyip iyice harmanlayın ve salatayı servis yapın.

Bulamaç Tatlısı

Bulamaç Tatlısı Tarifi (4-6 Kişilik)

Bulamaç Tatlısı Malzemeleri

  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba Kaşığı Un

Üzeri İçin:

  • 1 Çay Bardağı Ceviz
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Bulamaç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Su, şeker ve unu bir kapta pütürleri giderene kadar çırpın. Ocağa alıp ağır ateşte karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Sıcakken üzerine tereyağı eritip dökün. Kaselere alınan bulamaçın üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Çoban kavurmadan guymaka 13. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar menüsü ve tarifleri Çoban kavurmadan guymaka 13. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar menüsü ve tarifleri

Kaynak: Haber Merkezi