Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok öneri araştırdığı konulardan biri. Ramazan ayının 25. gün iftar menüsü Dövme Çorbası, Kırklareli Köftesi, Yeşil Salata ve Un Helvasından oluşuyor. Kültür Portalı'ndan Dövme Çorbası, Kırklareli Köftesi, Yeşil Salata ve Un Helvası tariflerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Patlıcan çorbasından Domates mancasına 29. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Patlıcan çorbasından Domates mancasına 29. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Dövme Çorbası

Kilis Dövme Çorbası Tarifi

Dövme Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı dövme (Sert buğday çeşitinin kaynatılarak kurutulduktan sonra belirli tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılmasıyla elde edilen ürün)
  • 1,5 kg yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dövme Çorbası Nasıl Yapılır?

Dövme öncelikle temizlenip yıkanır ve akşamdan üzerini kaplayacak kadar suyla ıslatılır. Yoğurt, 1 çorba kaşığı tuz eklenerek süzülür. Islanmış dövme düdüklü tencereye alınır ve üzerine 8 su bardağı su eklenerek kapağı kapatılıp 1 saat pişirilir. Ayrı bir tencerede süzülmüş yoğurt, tuz, un ve yumurta iyice karıştırılarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra yoğurdun üzerine dövmenin suyundan birkaç kepçe eklenip karıştırılır. Ardından yoğurt dövmenin üzerine ilave edilip karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Son olarak sıvı yağda kavrulmuş nane çorbanın üzerine eklenir ve gerekirse kaynama esnasında su ilave edilerek çorba hazırlanır. Çorba, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Pişme sürecinde içerisine kabak, patlıcan, yarpuz yaprağı gibi sebzeler de eklenebilir.

Kırklareli Köftesi

Kırklareli Köftesi Tarifi

Kırklareli Köftesi Malzemeleri

  • 1 kg erkek dana kaburga kıyması
  • ½ ekmek
  • 1 baş ufak soğan
  • Az miktarda tuz
  • Az miktarda kuzu boşluğu

Kırklareli Köftesi Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak kıyma makinesinden veya robottan geçirilir ve ardından dolapta 1 gün bekletilir. Bekleme süresinin sonunda kıymadan el ile koparılarak, yuvarlak olmayacak şekilde hafif basık ve uzunca köfteler şekillendirilir. Yağlanmış ızgarada pişirilen köfteler, pişirilirken kurutulmadan ve kıymanın yağı ile suyu içinde kalacak şekilde pişirilir.

Kilis Yeşil Salata

Kilis Yeşil Salata Tarifi

Yeşil Salata Malzemeleri

  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet marul
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Yeşil Salata Nasıl Yapılır?

Salatalık, yeşil biber, yeşil soğan, maydanoz ve marul doğranır. Ardından baharatlar ve diğer malzemeler eklenerek servis edilir.

Un Helvası

Kütahya Un Helvası Tarifi

Un Helvası Malzemeleri

  • 500 gr sıvı yağ
  • 1 kg un
  • 1 litre su
  • 1 kg şeker

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Bir tencereye yağ konur ve kızdırıldıktan sonra un eklenir. Un, yağla birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur. Şeker ve su önceden kaynatılarak şerbet hazırlanır ve daha sonra kavrulmuş una dökülür. Karışım 3 dakika boyunca karıştırılarak pişirilir. Ardından ocaktan alınarak üzeri örtülüp soğumaya bırakılır.

Bakla dolmasını denediniz mi? 24. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Bakla dolmasını denediniz mi? 24. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Kaynak: Haber Merkezi