Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15°

Hukuk devleti özlemimiz var

YAYINLAMA:
Hukuk devleti özlemimiz var

46 yaşında, çok genç yaşta, tüberkülozdan vefat eden, "1984" ve "Hayvan Çiftliği" romanlarının yazarı, George Orwell, “Gazetecilik, dünyayı yöneten milyarderlerin, yoksul halklarını soyup soğana çeviren, ülkelerini yağmalayan, talan eden siyasilerin, insanları köle haline getiren diktatörlerin, küçük çocuklara tecavüz eden din adamlarının gazetelerde yayınlanmasını yasaklamak istediği haberleri okurlara ulaştırmaktır.Onun dışında kalan her tür gazetecilik faaliyeti halkla ilişkilerdir,” demişti...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal : "Kötü lider kötü haberi gizler, gerçekleri örtmeye çalışır, milleti karanlıkta bırakır. Oysa demokratik hukuk devletinde iktidarın temel görevi gerçeği gizlemek değil, halka doğruları açıklamaktır.

Anayasa’nın 2. maddesi devleti hukuk devleti olarak tanımlar, 26. maddesi ifade özgürlüğünü, 28. maddesi basının haber alma ve yayma hakkını güvence altına alır. Bu hakları yok sayan bir yönetim, hukuka değil keyfiliğe dayanır.

Milletin haber alma hakkını engellemek, bilgi saklamak, hesap vermekten kaçmak demokratik yönetim anlayışıyla bağdaşmaz. Gerçeği gizleyen lider toplumdan korkan liderdir, milletine güvenmeyen liderdir. Hakikatin üzerini örten hiçbir iktidar meşruiyetini sürdüremez.

Devlet yönetiminde şeffaflık esastır, karanlık değil. Millet gerçeği bilmek zorundadır, iktidar ise gerçeği açıklamakla yükümlüdür."

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI SUNAR:

Hukuk, Yasama ve Özgürlük

Friedrich A. Hayek

İnceleme Araştırma, Siyaset ve Sosyoloji

9786053606956

Üç kitaptan oluşan HUKUK, YASAMA VE ÖZGÜRLÜK Friedrich August von Hayek’in yaklaşık yirmi yıl süren çalışmaları sonucunda hazırladığı ve 1970-1980 arasında ortaya çıkan en önemli yapıtıdır.
Eserin ilk kitabı Kurallar ve Düzen’dir. Prof. Dr. Atilla Yayla tarafından çevrilen bu kitapta Hayek kuralın ne olduğunu, nasıl doğduğunu, nasıl bir yer işgal ettiğini inceler, kuralları toplum düzeni ve düzenlilikle ilişkilendirir.

Prof. Dr. Mustafa Erdoğan tarafından çevrilen ikinci kitap Sosyal Adalet Serabı ’nda yazar yaygın sosyal adalet kavramını yıkıcı bir eleştiriye tabi tutar, sosyal adalet adına yapılmak istenenlerin kendiliğinden doğan düzeni tahrif ve tahrip edeceğini ileri sürer.

HUKUK, YASAMA VE ÖZGÜRLÜK’ün üçüncü kitabı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün çevirdiği Özgür Bir Toplumun Siyasi Düzeni’dir. Hayek bu kitapta çağdaş demokrasileri değerlendirip eleştirir, sınırsız demokrasi düşüncesi ve uygulamasını analiz eder.

FRIEDRICH AUGUST VON HAYEK (1899-1992) Avusturya İktisat Okulu’nun en önemli temsilcilerinden biridir. 20. yüzyıl ortalarında yükselen sosyalist görüşe karşı serbest piyasa ekonomisini savunmasıyla tanındı. İktisat dışında hukuk ve epistemolojiye önemli katkılarda bulundu. Bilişim teorisi, politika teorisi, bilim felsefesi ve bilişsel psikoloji gibi alanlarda da yeni fikirler üretti.

Merkezi ekonomik planlamanın insan özgürlüklerini kısıtlayacağı ve ihtiyaçlarını sınırlayacağı tezini savunan Hayek, 1974’te Nobel İktisat Ödülü’nü karşıt görüşte olan Gunnar Myrdal ile paylaştı.

Çevirmen: Atilla Yayla

Yılı : 2012

ISBN: 9786053606956

Genişlik: 15,5

Yükseklik: 23

Sayfa Sayısı: 696

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız