Nizamettin Özmen

Nizamettin Özmen

Bakan Ersoy ve Antalya…

Yıkılıyor ortalık yıkılıyor. Muhalefet kendi derdine düşmüşken, Adalet ve Kalkınma Partisi genel seçimin ertesi günü hatta genel seçim sırasında başladığı yerel seçim çalışmalarında epey yol aldı bile. Hatırlatalım, seçimden tam bir hafta sonra, CHP 50 bin sandıktan veri alamadıklarını açıklamadan önce Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım, sandık görevlilerini piknikte ağırlayıp 2024 yerel seçim çalışmalarına motive ediyordu. “İnşallah bir kez daha ‘Atı alan Üsküdar'ı geçti’ demezler” demeyeceğim, “hak ediyorsa geçsin” diyeceğim.

Şimdi seçim yerelse, bizde yerele bakacağız. Sık sık yazılıyor, her yerde konuşuluyor. “Doğmamış çocuğa don biçilmez” kaldı ki adayın adı liderin iki dudağı arasındaysa ne konuşursan konuş hikâye. Bugüne kadar hep “konuşmam” dememe rağmen halâ soruluyor “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyükşehir adayı kim?” diye. Samimiyetimiz olduğu için öncelikle Hakan Tütüncü yönündeki görüşüm veya kulis bilgim soruluyor. Bir kez daha hatırlatalım, biz kendisiyle siyaset değil, kültür sanat konuşuruz. Antalya’yı konuşuruz. Bunların bir zemin yoklaması olduğunu da biliyorum, niyet okuma olduğunu da biliyorum. Sıkıntı yok, kimseye siyaseten diyet borcumuz olmadığı için gönül rahatlığıyla yazarız ya da konuşuruz. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir’de ilk seçimi Menderes Türel ile aldı. 2.yi Türelle kaybedip, 3. Yine Türel’le kazandı. 4. Seçimde yine Türel ile kaybetti. Bir kez daha Türel ile gider mi? Türel’i bilmem ama çevresinde doyuramadıklarının çok istediği söyleniyor. Malûm “Bakanlık” dediler olmadı, “Vekillik” dediler olmadı. Sahi 3 dönem görev tamam da 3 kere adaylık diye bir paragraf yok değil mi? Hoş bu ülkede Anayasa bile keyfe keder işliyor ya, neyse.

Bu arada birde üç seçimdir konuşulan bir isim var Mevlüt Çavuşoğlu… İki seçimdir konuşulan bir isim var Mustafa Köse. Bu seçimde gündeme gelen bir isim var ki ben hiç ihtimal vermiyorum rektörümüz Özlenen Özkan. Bitti mi, bitmedi. Bir de Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy adı atıldı ortaya. 

Ersoy, genel seçimle başladığı Antalya ağırlığını seçimden sonra daha da hissettirdi. Öyle ki esnaf toplantısı, mahalle toplantısı yapar hale geldi. Böyle olunca da tıpkı Tütüncü gibi bakanın da adı listeye eklendi. Birileri tarafından bilinçli olarak mı bu yapılıyor, yoksa siyaset uleması olduğunu düşünen insanlar mı daha dar düşünüyor bilmiyorum. 

Eskiden köşe yazarlarının “kuş”ları vardı. İdollerimizden Hasan Pulur’un “Siyaset Rasim” karakteri. Bana da Gilevgi ovasında bahçe çapalarken gelen kuş, Mehmet Nuri Ersoy’un, Antalya bölgesinde bu seçimi koordine edecek isim olduğunu söyledi. Yani, Ersoy aday değil ama reise aday listesini sunacak adamdır.

Bu arada Milletvekili Mustafa Köse ile çay içtik geçenlerde. “Bizim partide görev istenmez, verilir. Ama görev de yapmak isteyene verilir. Ben yokum” dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nizamettin Özmen Arşivi

“Mantar” deyip geçmeyin….

07 Nisan 2025 Pazartesi 13:15

Kongre yolundaki AKP’nin Antalya karnesi

12 Eylül 2024 Perşembe 15:10

CHP’li olunmaz, doğulur

14 Mayıs 2024 Salı 10:36

Türel’i kim istiyor?

18 Aralık 2023 Pazartesi 11:56

Bitse de gitsek….

17 Aralık 2023 Pazar 13:41

Miskin Nizam…

16 Kasım 2023 Perşembe 09:00

“Dar Koridor”da uzun yolculuk

14 Kasım 2023 Salı 09:26

Özgür Özel paraya yenilirse?

13 Kasım 2023 Pazartesi 09:05

Almanya 'Yeni' Vatan

11 Kasım 2023 Cumartesi 12:00