Antalya Tarım Ve Orman İl Müdürü
Gökhan Karaca ve TÜRSAD Başkanı Bülent Bilgiç’in imzaladığı protokol ile
konaklama tesislerinde görev alan satın alma yöneticilerini, yürürlükte olan
gıda mevzuatı hakkında bilgilendirerek konaklama tesisleri bünyesinde toplu
tüketime sunmak üzere satın alınan gıda maddelerinin ilgili mevzuatlara uygun
olmasının sağlanması hedefleniyor. Protokol ile ayrıca taklit-tağşiş yapılmış
hileli gıda ürünlerinin konaklama tesisleri müşterilerince tüketiminin
engellenmesi; taklit-tağşiş yapılmış hileli gıdaların tespiti ile sektörde
haksız rekabetin önlenmesi amaçlanıyor.
Protokol ile
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından Konaklama tesislerinde
gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzeme satın almasında görev alan
satın alma yöneticileri gıda mevzuatı hakkında eğitilecek. Turizmde güvenilir
gıdayı ve kaliteyi daha da arttırmaya yönelik bu protokol sayesinde gelecek
yıllarda Antalya’ya gelen turist sayısında artış hedefler arasında.
(İHA)