Akdeniz GERÇEK Gazetesi’nin Antalya’da ki özel bir Kur’an kursunda 7 yaşındaki E.B. Yavuver’in kurs hocası tarafından Atatürk baskılı tişört giydiği gerekçesiyle şiddete uğradığına yönelik haberi büyük ses getirdi. Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal ve Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, yaptıkları açıklamalarda bu tip bir olayın kesinlikle tasvip edilir bir yanı olmadığını söyledi.

UYSAL: KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ

Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal yaptığı açıklamada, olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Olaydan yeni haberdar oldum. Ramazan ayındayız, rahmet ayındayız. Böyle bir olay yaşandıysa gerçekten çok üzücü. Bu olaylar kabul edilebilir bir olay değil. İnsanlar bizlere güvenerek çocuklarını emanet ediyor. Bizler de sevgi, şefkat ve merhametimizle onların en iyi şekilde dinimizi öğrenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla çocuklar böyle bir şiddeti asla hak etmiyorlar. Bundan bütün Kur’an kursları kötü etkilenebilir. Bu yüzden bu konuda ciddi anlamda bir araştırma yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

ILTAR: SUÇLU VARSA CEZALANDIRILMALI

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar da konu hakkında yaptığı açıklamada, böylesine önemli bir olayın iddia edildiği şekilde yaşanması gerçekten bir talihsizlik. Bunun Kur’an kursunda veya herhangi bir okulda olması hiç fark etmiyor. Hele ki haberde yazıldığı gibi Atatürk tişörtünden dolayı böyle bir şiddet uygulandıysa bu işlenen suçu iyice arttırıyor. Biz Türkiye’de Kur’an kursu da olsa, devletin okulu da olsa İstiklal Marşımızı kurucu liderimiz Atatürk’ün sayesinde söylüyoruz. Buna herkesin saygılı olması gerekir. Makam ve mevki sahiplerinin bu anlamda hassas olması gerekir. Hele ki 7 yaşındaki bir çocuğu şiddet uygulanması aklı almaz bir durumdur. Her ne kadar olay mahkemeye intikal etse de bu hem hukuksal anlamda yanlış hem de dinimizce kabul edilebilir bir durum değildir. Eğer suçlu varsa da kesinlikle cezalandırılmalıdır” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 Kur'an Kursunda vahşet iddiası

Editör: TE Bilisim