Akdeniz GERÇEK’i ziyaret ederek konu hakkında açıklamalarda bulunan Sebahattin Yavuzer, oğluna yumruk atıldığını iddia ettiği Kur’an kursu hocası M.M.Ç.’nin cezalandırılmasını, Kur’an kursunun da kapatılmasını istedi. Konunun mahkemeye taşındığı ve hafta içinde 4’üncü duruşmanın yapıldığı vurgulayan Yavuzer, oğlunun bu olay sonrası ciddi anlamda psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

‘ATATÜRK ADAM KESİYOR’ DEMİŞ

Sebahattin Yavuzer, olayı şu şekilde özetledi: “İki yıl önce yaz tatilinde eşimin ısrarıyla oğlumuz E.B.Yavuver’i aylık 450 TL ödeyerek Muratpaşa İlçesi’ndeki özel bir kuran kursuna göndermeye başladık. Her şey çok iyi giderken son gün oğlumuzun başarılı geçen kuran öğrenme süreci sonrası küçük bir kutlama kararı aldık. Oğlumuz kutlamaya 23 Nisan kutlamaları için okulu tarafından talep edilen Atatürk baskılı tişörtle gitmek istedi. Hatta annesinde bu konuda ricacı oldu.Okula gittiğinde kuran kursu hocası M.M.Ç.’nin tepkisiyle karşılaşmış. Oğlumuzu kursun bilgisayar odasına çekerek, bilgisayar ve cep telefonundan Atatürk ile ilgili dehşet videolar izletiyor ve ‘Atatürk adam kesiyor’ diyerek baskı yapıyor. Ardından ceza olarak Atatürk baskılı tişörtünü çıkarıyor ve çıplak olarak odada kapalı tutuyor.

ALNINA YUMRUK ATIYOR

“M.M.Ç.’nin oğlumuza yaptığı eziyet bununla da sınırlı kalmıyor. Kurs kapanmadan önce bir aile çocuklara dağıtılmak üzere çikolata getiriyor. Çikolata almak üzere sıraya giren ve elini uzatan oğlumuza Kur’an kursu hocası yumruk atılıyor. Olay sonrası alnı moraran ve çok korkan oğlumuz, hemen yemekhaneye indirilerek saat 12.15’ten 17.30’a kadar burada rehin tutuluyor. Oğlumuzun alnındaki morluğu ve şişkinliği indirmek için buz tedavisi uyguluyorlar ve kötü görüntüyü kaybetmek için bir makyaj malzemesi olan fondöten sürüyorlar. Akşam olunca olaydan habersiz olan eşim, oğlumuzu almak üzere Kur’an kursuna gidiyor ve gördüğü manzara karşısında şok oluyor. Oğlumuzun sessizliği ve aşırı terlemesi karşısında bir şeylerden şüpheleniyor. Yüzünü temizliyor ve alnındaki morluğu fark ediyor. Ne olduğunu sorunca oğlumuz ağlamaya başlıyor ve bayılıyor. Daha sonra Kur’an kursundan öğrenciler ve aileleri geliyor ve oğlumuza Kur’an kursu hocası tarafından yumruk atıldığını söylüyorlar. Yani olayın şahitleri de var.”

ADALET YERİNİ BULACAK

Baba Sebahattin Yavuzer, açıklamasının sonunda olayın ardından oğluna darp raporu aldıklarını ve Kur’an kursu hocası M.M.Ç.’den şikayetçi olduklarını ifade ederek, “İki yıldır davamız sürüyor. Bu iki yılda 4 kez mahkemeye çıktık. Davamız halen sürüyor. Kuran kursu hocası M.M.Ç., savunmasında oğluma çikolata dağıtımı sırasında yanlışlıkla elinin çarptığını iddia ediyorlar. Bunlara kesinlikle inanmıyorum. Böylesine komik bir savunmayla yüce Türk adaletini kandıracaklarını mı sanıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağım. Onlar cezalarını alıncaya kadar, adalet yerini buluncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

  

Editör: TE Bilisim