Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçimdeki 123 proje vaatlerinden biri olan Anadolu Çocuk Köyü’nü 19 günde tamamlayıp hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyor. Çoğunluğu çocuk ve ailelerin sosyal yaşantısını iyileştirmeye yönelik 123 projenin ilki olan Anadolu Çocuk Köyü, Başkan Tütüncü’nün halkın kullanımına kazandırdığı Dokumapark’da açıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına yetiştirilen Anadolu Çocuk Köyü, 28 Nisan’a kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerine ev sahipliği yapacak.

 EBEVEYNLERİNDE MUTLU OLACAĞI BİR KÖY 

 

Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında çocuklara yönelik eğlenceli kutlama etkinliği tertiplediklerini belirten Tütüncü, bu yılki konseptin hem eğlendirici hem de eğitici olması yönünde karar verdiklerini söyledi. 1960’ların bir Anadolu köyünü resmettiklerini belirten Tütüncü, “Sosyal alanlarıyla, gelenekleriyle, esnafıyla bir ortam oluşturduk. Çocukları, anne ve babalarının çocukluklarını yaşadıkları ortama götürdük. Hem çocukların hem de ebeveynlerin mutlu olacakları bir ortam oluşturduk” dedi.  

 

HER AY AÇILIŞ VE TEMEL ATMA 

 

Buradaki çalışmanın 123 proje vaatlerinden biri olduğunu hatırlatan Tütüncü, diğer vaatleri de hızlı bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Görev sürelerinin her anında çalışarak, her ay açılış ve temel atmalar olacağını belirten Tütüncü, “Seçim vaatlerimizi yerine getirmeye hemen başladık Yarının geleceği çocuklarımız ve hemşehrilerimiz için de güzel bir kent meydana getireceğiz” dedi.

 

GELİŞEREK DEVAM EDECEĞİZ 

 

Değerler eğitimine katkı veren, kendi geleneksel yaşantımızın kodlarını gösteren, yaşayarak deneyimlemeyi sağlayan bu sosyal laboratuarın 28 Nisan’dan sonra da kalmasını istediklerini belirten Tütüncü, konuyla ilgili ayrıntıları görüşmeye başladıklarını söyledi. Bu projenin ülkemizin nereden nereye geldiğini de gösterdiğine işaret eden Tütüncü, “Geleneksel tarım aletleri, eski bir cumhuriyet köyü okulu ve esnafları görüyoruz. Anadolu Çocuk Köyü’nü ziyaretçilerimizde çok beğendi. İnşallah gelişerek bu köy devem edecek” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim