İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Ankara’da AKP’li milletvekilleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bazı kesimlerde “AKP’ye geçeceği” yönünde spekülasyonlar ortaya atılmıştı. Bu iddialar, Tugay’ın açıklamasıyla gündeme yeniden taşındı.
Tugay’dan Net Yanıt
Tugay, iddialara ilişkin Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuştu ve AKP’li milletvekilleriyle görüşmesinin parti değiştireceği anlamına gelmediğini vurguladı. Tugay, konuya dair şunları söyledi:
“Eğer bir belediye başkanı partisinden istifa ediyorsa, belediye başkanlığından da istifa etmeli. Asla düşünmediğim bir şey ama yine de söylüyorum: Eğer partimden ayrılırsam, aynı gün belediye başkanlığından da ayrılırım. Parti değiştiren başkan İzmir’de sokağa çıkamaz, tükürüğe boğarlar.”
“İddialar Gerçeği Yansıtmıyor”
Tugay, görüşmede ayrıca belediyenin yürüttüğü projeler, sosyal konut çalışmaları ve finansal düzenlemeler hakkında da AKP’li milletvekillerini bilgilendirdi. Belediye başkanının ziyaretlerinin yalnızca çalışma ve koordinasyon amaçlı olduğunu belirten Tugay, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
