Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Ankara Büyükşehir'den Ebru Gündeş Konseri İncelemesi

Ankara Büyükşehir'den Ebru Gündeş Konseri İncelemesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ebru Gündeş konseri iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ebru Gündeş konseri iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir'den Ebru Gündeş Konseri İncelemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Ebru Gündeş konseri düzenlemişti. Ebru Gündeş'e konser için 69 milyon TL ödendiği iddia edildi. Bu iddialar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi hesabından bir açıklama yayınlandı. 

Ankara Büyükşehir'den Ebru Gündeş Konseri İncelemesi 2

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzalı açıklamada, konuyla ilgili olarak iç denetim biriminin inceleme başlatıldığı belirtildi. Bunun yanında talep edilen rakamın tek bir konseri değil, 28-29 Ekim tarihlerinde yapılan Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl etkinlik giderleri ile teknik kurulum ve konser ücretleri kapsadığı belirtildi. Yavaş, açıklamayı, "Ankaralıların parasını boşa harcamayacağımızı, kaynakların yine Ankaralılar için en iyi şekilde kullanılacağını belirtmek isteriz." sözleriyle bitirdi.

Ankara Büyükşehir'den Ebru Gündeş Konseri İncelemesi 3 Result
İç Denetim Birimi İnceleme Başlattı

Belediyeden yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

"Değerli Ankaralılar,

Son günlerde bazı basın yayın organlarında Ebru Gündeş konserine 69 milyon TL ödendiği yönünde yer alan iddialar bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak iç denetim birimimiz inceleme başlatmıştır.

Konserin ödemesi gerçekleştirilmemiştir ve inceleme tamamlanıncaya kadar da gerçekleştirilmeyecektir. İncelemenin ardından gerekli açıklama yapılacaktır.

Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile talep edilen rakamın tek bir konseri değil 28-29 Ekim tarihlerinde yapılan Cumhuriyet Bayramı'nın 101. Yıl etkinlik giderleri ile teknik kurulum ve konser ücretlerini kapsadığını belirtmek isteriz.

Ankaralıların parasını boşa harcamayacağımızı, kaynakların yine Ankaralılar için en iyi şekilde kullanılacağını belirtmek isteriz."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız