Ankara'nın önemli yerel yönetim merkezlerinden Etimesgut'ta yaşanan gelişmeler, belediye meclisini olağanüstü bir seçim gündemiyle topladı. Başkanlık makamının boşalmasıyla birlikte meclis üyeleri yeni vekili seçmek için sandık başına giderken, oylama süreci partiler arası yoğun bir rekabete sahne oldu.
Erdal Beşikçioğlu'nun Tutuklanma Süreci
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yürütülen bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine nakledilmişti. Bu yargı sürecinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından geçici bir tedbirle görevden uzaklaştırılan Beşikçioğlu'nun yerine, belediye kanunları gereği meclis içerisinden yeni bir vekil seçilmesi zorunlu hale gelmişti.
Dört Turlu Çekişmeli Seçim Maratonu
Belediye meclisinde yeni başkan vekilini belirlemek üzere yapılan oturumlarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Yeni Parti adayları karşı karşıya geldi. İlk turlarda tarafların salt çoğunluğa ulaşamaması ve meclisteki dengelerin kırılganlığı nedeniyle oylamalar dördüncü tura kadar uzadı.
Cumhur İttifakı Oylarıyla Gelen Zafer
Seçim maratonunun final niteliğindeki dördüncü turunda dengeler netleşti. AK Parti ve MHP meclis gruplarının ortak iradesiyle desteklenen CHP adayı Seda Dilber, toplamda 21 oya ulaştı ve gerekli çoğunluğu sağlayarak Etimesgut Belediyesi'nin yeni başkan vekili unvanını kazandı.