Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Ali Mahir Başarır'dan Tarikat Yurtlarında Şiddet Olaylarına Sert Tepki! Suç Duyurusunda Bulunacak

Ali Mahir Başarır'dan Tarikat Yurtlarında Şiddet Olaylarına Sert Tepki! Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir tarikat yurdunda meydana gelen darp olayına sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir tarikat yurdunda meydana gelen darp olayına sert tepki gösterdi.

Ali Mahir Başarır'dan Tarikat Yurtlarında Şiddet Olaylarına Sert Tepki! Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir tarikat yurdunda meydana gelen darp olayına sert tepki gösterdi. CHP’nin bu konuda suç duyurusunda bulunacağını da ekledi. Sosyal medyada yayılan görüntülere işaret eden Başarır, "Şeriat anlayışıyla hareket eden bu tür yurtlar ve kurslar derhal kapatılmalıdır. Talimatla dosya açan savcılara sesleniyorum, bu görüntülerle ilgili hemen resen soruşturma başlatın, topluma karşı işlenen bir suç var" dedi. 

HOCALARI TARAFINDAN DÖVÜLÜRKEN GÖRÜLÜYOR 

Sincan’daki Suffe Derneği’ne ait yurtta yıllardır çocukların şiddete maruz kaldığı iddialarını hatırlatan Başarır, “Sincan’daki Suffe Derneği isimli bir tarikat yurdunda birden fazla çocuk, hocaları tarafından dövülürken görülüyor. İddiaya göre yıllardır yurtta ‘işkenceye’ maruz kalan çocuklar varmış. Bu ülkede 99 yıl önce tekke ve zaviyeler ‘birer kötülük ve fesat ocağı’ oldukları gerekçesiyle kapatılmıştı, maalesef bugüne kadar bu değerlendirmeyi doğrular nitelikte pek çok örnek gördük. Son örnek de Sincan’da karşımıza çıktı" şeklinde konuştu.

Ali Mahir Başarır'dan Tarikat Yurtlarında Şiddet Olaylarına Sert Tepki!

“BELİRSİZ YERLER İNCELENMELİ VE KAPATILMALIDIR”

Başarır, laik eğitim sistemine aykırı olarak faaliyet gösteren bu tür tarikat yurtlarının ve kurslarının kapatılması gerektiğini vurgulayarak, “Çocuklarımızın hiçbir pedagojik eğitime sahip olmayan bu insanlara teslim edilmesi kimsenin kabul etmemesi gereken bir şeydir. Dini eğitim verildiği söylenen böyle yerlerde çocuklarımızın darp edilmesi utanç vericidir. Bu yerler neden var, ahlak ve anlayış öğretmek için mi? Aileler buralara neden çocuklarını gönderiyor, ahlak ve anlayış öğrensinler diye mi? Ne öğretiliyor buralarda, ahlak ve anlayış mı? Önümüze gelen örneklerde maalesef gördüklerimiz hep aynı; ya çocuklar dövülüyor ya cinsel istismara uğruyor ya da ölüyor. Eğer buralarda bu çocuklara insan sevgisi öğretilseydi, güzel ahlak öğretilseydi, anlayış ve hoşgörü öğretilseydi bu görüntüler karşımıza çıkmazdı. Laik eğitim sistemine karşı kurulmuş, çocuklarımızı darp eden bu gibi ne olduğu belirsiz yerler incelenmeli ve kapatılmalıdır” dedi.

“CUMHURİYET’İN BEKÇİSİ OLARAK GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak savcılara çağrıda bulunan Başarır, "Anayasa ve İnkılap Kanunları ihlal ediliyor. Bu zihniyetin kökünü kazımak ve çocukları korumak için suç duyurusunda bulunacağız. Bu karanlık düşünce, toplumumuzun geleceğini tehdit ediyor. Cumhuriyet’in bekçisi olarak gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız