İbrahim Akkaya

İbrahim Akkaya

Zehir solumak istemiyoruz

Pastırma yazı devam ediyor..

Şimdilik kimsenin ısınma ve yakacak sorunu yok.

Son yıllarda Kasım ayı bu kadar sıcak geçmemişti..

İnsanlar hala denize girdiği gibi, yazlık giysiler de gardıroplara kaldırılmadı.

Eninde sonunda balayı bitecek..

Pastırma yazı yerini serin, ardından da soğuk bir havaya bırakacak.

İşte bu noktada sıkıntı başlıyor.

Çünkü son 10 yılda olduğu gibi Antalya’da yine hava kirliliği sorunu başlayacak.

Aslında Antalya’nın hava kalitesini korumak mümkün.

Bunun için de kısa adı MÇK olan Mahalli Çevre Kurulu’na iş düşüyor.

İşte bu noktada yıllardır bu konunun takipçisi olan Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nden çok önemli bir çağrı geldi.

'Antalya'nın havası daha temiz olsun' yönünde çalışmalar yürüten Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, Mahalli Çevre Kurulu'na çağrıda bulunarak, ısı değeri yüksek, partikül oranı düşük kömür kararı alması temennisinde bulunarak, “Hepimiz bu kentte yaşıyoruz ve zehir değil temiz bir hava solumak istiyoruz" mesajını verdi.

Çünkü Mahalli Çevre Kurulu, bugünlerde toplanarak Antalya’ya kış aylarında ısınmak amacıyla getirilecek katı yakıtın, yani kömürün kalitesini belirleyecek.

Çağrısında şöyle diyor Hüseyin Barut :

"Mahalli Çevre Kurulu’nun doğru karar alınacağına inanmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin iyi bir denetim mekanizması var. Burada önemli olan MÇK'nın alacağı karar. Yani kente girecek kömürün kalitesine karar veren sadece MÇK. Bu karar iyi alınırsa Antalya daha temiz bir havaya kavuşacaktır. İyileştirmeyi üç yıldır göremiyoruz, kalori ve ısı değeri düşük kömür kararı verilince hava kirliliği oluştu”

Ardında da ekliyor :

“ Eğer MÇK bugünlerde toplanır da karar alınırsa Antalya havası için iyi olur. Partikül oranı düşük, ısı verimi yüksek kömür olması hava kirliliğini azaltır. Diğer denetimler de iyi yapılırsa hava kirliliği ciddi ölçüde azalır. Doğalgaz çalışmaları da başladı ve hava kirliliğinin azalmasını sağlayacak. 2014'e 1 yıl kaldı ve taahhüdümüzün çok uzağındayız. Bu kış zehir solumak istemiyoruz"

Sizi bilmem ama be pek ümitli değilim.

Bu kurulun, yani kısa adı MÇK olan Mahalli Çevre Kurulu’nun ‘Antalya’nın havası kirlenmesin’ düşüncesiyle, bilinciyle karar alacağına inanmıyorum.

Geçmiş yıllarda böyle oldu.

Çoğunluğu kamu görevlisi, daha doğrusu koltuk sahibi olan kurul üyeleri, kendilerine verilen talimat doğrultusunda hareket ederek, Antalya’yı kış aylarında cehenneme çeviren AKP’nin ‘seçim kömürü’ne onay verdiler.

MÇK üyeleri, öylesine sorumsuzca davrandılar ki, koltuklarını korumak adına kendilerinin, çocuklarının, yakın çevrelerinin, Antalyalının sağlığını hiçe saydılar.

Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki parmak üstünlüğü, Antalya’nın havasının kirlenmesini sağlayan düşük kalorili, zararlı atıkları fazla olan kömürün kente girişine oy çokluğu ile karar verdiler MÇK’nın bürokrat üyeleri.

Olayın çarpıcı bir diğer yönü ise AKP’nin seçim kömürüne onay veren bürokratlar, Türkiye’nin imza koyduğu Kyoto Protokolü’nü uygulamakla yükümlüler..

Şimdi merakla bekliyoruz.

MÇK üyeleri bir sürpriz yapacak mı ?

Koltuk derdini aşıp, Antalya’nın hava kalitesini korumak adına sorumluluk üstlenip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliklerine uygun kömürün Antalya’ya girişine izin verecek mi ?

Ben böylesine onurlu bir davranış sergilerlerse MÇK üyelerini ayakta alkışlamaya hazırım..

Ama ‘önce koltuk’ deyip de seçim kömürüne izin verirlerse iki elim hep yakalarında olacak..

Bilmem anlatabildin mi ?

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Akkaya Arşivi

Siyaset zor zanaat !..

27 Eylül 2019 Cuma 11:32

Yarın dizimizi dövmemek için..

26 Eylül 2019 Perşembe 10:33

Batan batana !..

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:25

Yeni Parti Kasım’da geliyor

24 Eylül 2019 Salı 11:04

Anket oyunları !..

12 Eylül 2019 Perşembe 11:38

7 yürekli gazeteci..

11 Eylül 2019 Çarşamba 13:00

Devlet Kapısı’na saldırı

09 Eylül 2019 Pazartesi 11:48

İYİ Parti’de nefesler tutuldu

07 Eylül 2019 Cumartesi 13:09