
İbrahim Akkaya
Şort giyenler ölmeli !
İstanbul Maslak’ta belediye otobüsünde kan donduran bir olay yaşanmış, 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu ardındaki sapık, şort giydiği için Hemşire Ayşegül Terzi’ye ‘Şort giyenler ölmeli’ diye böğürdükten sonra uçan tekme atmıştı..
Polis tarafından yakalanan şort sapığı, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, savcının itirazı üzerine de yeniden yakalanmıştı.
Uçan tekmeci, serbest bırakıldıktan sonra sırıtarak şu açıklamayı yapmıştı :
“Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım”
Adam özür dileyeceği yerde yaptığı edepsizlikle övünüyor.
Akdeniz GERÇEK’in köşe yazarlarından Serdar Kocaoğlu yazılarını, “ Tepkisiz toplum etkisiz toplum’ diyerek bitirir..
Serdar Kocaoğlu’nun haklılığı uçan tekme saldırısı ile bir kez daha ortaya çıktı..
Eğer saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi, bu iğrenç olayı sosyal medya üzerinden paylaşmasa, sıradan bir olay diye geçiştirilecekti.
Antalya’dan, özellikle de kadın kuruluşlarından dün akşam saatlerine kadar uçan tekmeli saldırı ile ilgili bir tepki, bir protesto gelmedi.
Akdeniz GERÇEK, muhabirlerinin ulaştığı kişiler ise “ Aramızda konuşalım, bir karara varalım, ondan sonra açıklama veya eylem yaparız” yanıtını verdi.
İlk tepki ve eylem ise Ege’den Ayvalık’tan geldi.
‘Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi’ yaşanan olayı ve saldırganı şort giyerek protesto etti..
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndaki eylemde grup adına açıklama yapan Zehra Tanrıverdi, şunları söyledi :
“Devlet kadınları değil kadına şiddet uygulayanları koruyor. Bu kıyafetle soka çıksam taciz edilir miyim diye düşünmemek için Ayşegül Terzi’nin sesi olalım, eşik yaşam hakkı için Ayşegül Terzi’nin sesi olalım. Ellerinizi bedenlerimizden çekin demek için, istediğimi giyerim sana ne demek için istediğim saatte sokağa çıkarım demek için buradayız. Önceki gün bir erkek kadının şort giymesini istemediğinden, dün ise bir erkek reddedildiği için şiddet uyguladı.Erkekliğiniz batsın. Kimsenin namusu olmayacağız”
25 EYLÜL DE ŞORT GİYME EYLEMİ
Antalya’da katılım olu mu, Antalyalı kadınlar ve kadın dernekleri örgütlenir mi bilemeyiz ama 25 Eylül Pazar günü şart giyme eylemi yapacak kadınlar..
Sosyal medya üzerinden örgütleniyorlar.
Sosyal paylaşım sitesi facebook’tan eylemle ilgili olarak şu mesaj veriliyor :
“Çağda kadınlarımıza yan bakan ve hele kötü davranışta bulunanlara lanet olsun. İr yobaz bir kadına şort giyiyor diye tekme atıp bayıltıyor ve halk tepkisiz kalıyorsa, bir kadın olarak buna pasif eylemle cevap vermeliyiz. 25 Eylül 2016 tarihine kadar tüm kadınlar ve destek vermek isteyen beyler herkes o gün nerede olursa olsun şort giyerek pasif protesto ediyoruz. Katılımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz. Kimse kimsenin hayatına, giyimine karışamaz. Demokratik ve laik bir ülkede yaşadığımızı herkese anlatmalıyız, kabul ettirmeliyiz”
Pekala ‘Şort giyenler ölmeli’ diyen uçan tekmeli saldırgan ve benzeri geri zekalı tipler kimden ve kimlerden cesaret alıyor ?
Bu noktaya nasıl geldik ?
Kimler bu sapıkça eylemleri ateşliyor ?
Yanıtı belli..
6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenebileceğini söyleyen sapıklar..
Kadının saçından tahrik olan manyaklar…
Kendilerini alim, bilim adamı sanan geri zekalı tipler..
Kadına şiddeti erkeklik gösterisi sanan aklı evveller.
İslam dini adına fetva veren çağdışı sözde alimler..
Ve de onlara kol kanat gerenler..
Siz anladınız kimler olduğunu..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.