
İbrahim Akkaya
Siyasete Yıldırım düştü
Yayınlanma:
Yerel seçim için geriye sayım hızlandıkça siyaset kulisleri de iyice hareketleniyor.
2014 yerel seçimlerine sadece siyasi partilerin ve adayların değil, Antalyalıların da ilgisi büyük..
Antalya’da hemen her mekanda seçimler tartışılıyor.
Tartışmaların merkezine parti ve aday tahminleri yatıyor.
Kimi mekanlarda bu tartışmalar öylesine canlı yapılıyor ki, siyaset kulislerini bile gölgede bırakıyor.
Tartışmalar doğal olarak Antalya merkezindeki 5 belediye başkanlığı konusunda yapılıyor.
Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu için hangi siyasi partinin kazanmaya yakın olduğu konusunda çeşitli seçenekler ortaya konarak ateşli tartışmalar yapılıyor.
Elbette belediye başkan adaylarının kimler olacağı da masaya konuyor.
MHP Büyükşehir adayını açıklayan ilk parti oldu ve bir kez daha sandığa Kemal Çelik’le gitmeye karar verdi.
Çelik, adaylığının kesinleştiği günden beri yoğun bir çalışma programı uyguluyor.
Bir yandan Antalya’yı karış karış geziyor, diğer yandan da televizyon programlarına katılarak, beyaz camdan kendini seçmene anlatmaya çalışıyor.
MHP’de söz açılmışken İsmail Danacı’nın istifasına değinmek istiyorum.
2009 yerel seçimlerinde MHP’den Aksu Belediye Meclisi Üyesi seçilen İsmail Danacı, 31 kişiden oluşan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak da görev yaptı geride kalan 4,5 yılda..
Siyaset kulislerinde Danacı’nın partisinden istifa edip, BBP’den Aksu Belediye Başkan adayı olan İsa Yıldırım’ın ekibinde yer alacağı konuşuluyordu.
İddialar doğru çıktı, Danacı, MHP’de istifa etti.
MHP İl Başkanı Osman Çetin’in İsmail Danacı’nın istifasıyla ilgili yorumu bir hayli çarpıcıydı.
Çetin’in Danacı yorumu şöyle :
“Seçim dönemi yaklaşıyor. Dilekçesinde 'Gördüğüm lüzum üzerine' ifadesinden başka bir açıklama yok. Farklı siyasi tercihler içine girecektir. Yolu açık olsun"
Siyasette her dakika sürprizler yaşanıyor.
Aksu Belediye Başkanı Yıldırım’ın partilerine gelmesi, başkan adayı olması ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde partilerinin temsil edilmesi BBP’de bayram havası yaratırken, Aksu teşkilatında deprem oldu adeta..
BBP Aksu İlçe Başkanı Ali Rıza Mavi, İsa Yıldırım'ın partiye katılması ve aday olarak isminin geçmesi üzerine zehir zemberek bir açıklama yaparak istifa ettiklerini bildirdi.
Mavi rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kemiklerini sızlatacak hiç bir çalışma içerisinde yer almayacakları için istifa ettiğini söyledi.
Ali Rıza Mavi’nin şu sözleri dikkat çekici:
“Düne kadar MHP'den aday olacağını bağıra çağıra duyuran sayın İsa Yıldırım, bir yerel TV kanalında: ''Ülkücüyüm, MHP'liyim ve MHP' den aday olacağım. Kimsede buna mani olamayacak' derken? Daha öncede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aksu'ya ziyaretinde reklam panolarına: ''Devlet Baba hoş geldin' diye kocaman afişler asan İsa Yıldırım, MHP'den aday olamayınca ''CHP' den aday olacağını' söylüyordu. CHP Genel Merkezine giderek üye kaydını yaptırdığı söylenen ve basında yazılan ancak oradan da aday yapılmayınca boşta kalan Yıldırım'ın şimdi de partimizden aday olacağını öğrendik. Şahsımıza 2009 yılında yerel seçimler arifesinde: ''Üç Hilalin birini aldınız, içine kıytırık bir gül koydunuz. BBP diye bir parti mi var zaten, MHP'yi böldünüz' diyen bu şahsiyet, şimdi hangi yüzle partimizden aday oluyor ve gösteriliyor?”
Görüldüğü gibi hem BBP’ye, hem de Aksu’ya yıldırım düştü..
Bundan sonra Aksu’da ve BBP’de ve de Antalya siyasetinde çok ilginç olaylar yaşanabilir..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.