
İbrahim Akkaya
Remzi Sadi Hoca'dan ne istedi ?
Büyükşehir ve Konyaaltı Belediye Meclisi Üyesi Remzi Sadi'nin CHP'den istifa edip AKP'ye transfer oluşu, siyaset kulislerinde ve medyada 'sürpriz" olarak yorumlandı.
Yani bu transferin kısa sürede gerçekleştiği şeklinde bir düşünce hakim oldu Antalya'da..
İki partiye yakın kaynaklar, siyaset kulislerine bomba gibi düşen bu transferin ilk adımlarının iki ay öncesinden atıldığını, transferi bilen ve duyanların ise 'acaba' düşüncesinde dillendirmekten kaçındıkları da konuşuluyor mekanlarda ve dost sohbetlerinde.
Şimdi siyaset kulislerinde yanıt aranan soru şu :
"Yeni transferler olur mu ? "
Çünkü AKP İl Başkanı Mustafa Köse, son ayların flaş transferini yaparak, ve oğlu ile birlikte AKP saflarına geçen Remzi Sadi'nin transferi ile ilgili olarak düzenlenen törendeki konuşmasında, yeni transferlerin de olacağını işaretlerini vermişti.
CHP tabanında şimdi "Yeni transferlerden söz edildiğine göre AKP'ye kimler gider ?" tartışması yapılıyor.
CHP tabanı transfer borsasının hızlanması durumunda kimlerin gideceğini biliyor da, dillendirmek istemiyor..
Çünkü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bıçak sırtı bir durum söz konusu..
Dengeler CHP aleyhine zaten bozuldu, farkın daha da .büyümesinden endişe ediliyor.
CHP tabanı adeta diken üstünde, çünkü durum çok ama çok kritik.
Şurası bir gerçek ki CHP Büyükşehir Belediye Meclisi gurubunda uzun süredir sıkıntı yaşanıyor..
Remzi Sadi ile köprüleri çok önceden atan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Recep Tokgöz dışındaki Muratpaşalı üyelerle arası iyi değil..
Komisyon seçimlerinde yaşananlar sonrası Akaydın'ın kendisine muhalefet eden CHP'li meclis üyelerine yönelik burada yazmanın hiç de uygun olmadığı şekildeki benzetmesi ipleri iyice kopma noktasına getirmişti.
Akaydın'ın kendisine muhalefet eden meclis üyelerini komisyonlara seçtirmemek için gurup kararına rağmen, AKP'nin desteğini alarak istediği isimleri komisyonlara seçtirmesi ise bardağı taşıran son damla olmuştu.
Komisyon kavgası sırasında sözlü olarak encümenden istifa eden Hasan Gürsel Karabayır'ın mahkeme kararı ile geriye dönüşü ise yeni bir tartışmayı başlatmış, AKP gurubu komisyonlar için yeni bir seçim yapılması durumunda oylamaya katılmayacağını bildirmişti.
Remzi Sadi'nin kendisini AKP'li yapan rozetin takıldığı törende yaptığı konuşmanın satır aralarını iyi okumak lazım..
Sadi, hem Akaydın Hoca'ya, hem de CHP yönetimine eleştiri getirirken, "Elimde belgeler var, bunları kullanacağım" mesajını da veriyor.
Remzi Sadi'nin elinde gerçekten Akaydın'ı ve CHP'yi zora sokacak belgeler var mı ve bunları yargıya verecek mi, ya da basınla paylaşacak mı bilmiyoruz.
İfadelerine bakılırsa önemli belgeler, madem bu kadar kendinden eminse ve yanlış işler yapıldığına inanıyorsa şimdiye kadar neden yargıya gitmediği doğal olarak kafaları karıştırıyor.
Nitekim Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'da "Bundan sadece iddia ve Remzi'nin sözleri. Elinde belgeler varsa neden bekliyor ? "sorusunu haklı olarak yöneltiyor..
Akaydın'ın taze AKP'li Remzi Sadi ile ile ilgili olarak , ortaya attığı şu iddia ise gerçekten çok önemli ve bir büyük kavganın fitilini ateşleyecek cinsten :
"Remzi Sadi, haksız kazanç sağlama amacıyla ilettiği kimi taleplerini geri çevirmem sonucunda bu iddiaları ortaya koymaktadır"
Remzi Sadi, Akaydın Hoca'nın bu üzerinde çok fazla yorum yapılacak iddiasına nasıl yanıt verecek merak konusu..
Pekala Remzi Sadi'nin transferi AKP tabanında nasıl yorumlandı ?
Bu sorunun en iyi yanıtı AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in Remzi Sadi'ye AKP rozeti katılırken verdiği fotoğraf olmalı..
Fotoğrafta Köse'nin yüzünde memnun olmadığını gösteren bir ifadenin bulunduğunu söylüyor AKP'liler..
AKP'nin etkili bir isminin Remzi Sadi transferi ile ilgili olarak yorumu ise şu şekilde :
"Bu transferi çok abartmamak lazım. Sanki CHP'ye karşı zafer kazanılmış gibi bir görüntü vermeye çalışan arkadaşlar var. Bu transfer CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin bazı icraatlarını önlemek açısından önemli olabilir. Ama çok da büyük kazanım olarak kabul etmiyoruz. Remzi Sadi transferinin medyaya sunuluş biçimini de tasvip etmedik, bu kadar abartıya ne gerek vardı"
Remzi Sadi transferi ile birlikte siyaset arenası iyice şenlikli hale geldi.
Yerel seçimler yaklaşırken bu arenada ses getirecek transferlerin ve de suçlamaların yarışacağını da söylemek kahinlik olmaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.