Manavgat Belediyespor’da Yeni Başkan Mehmet Çiçek! Takımı Neler Bekliyor?

Geçen sezon 3. Lig’in kapısından dönen Manavgat Belediyespor’un yeni başkanı Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek oldu. Yönetim belirsizliği sona ermiş olsa da takımın yıldız kadrosu dağılmış durumda. Manavgatlılar takımlarının geleceği konusunda kaygılı.
Manavgat Belediyespor’da Yeni Başkan Mehmet Çiçek! Takımı Neler Bekliyor?

Manavgat Belediyespor uzun süre yönetim boşluğuyla karşı karşıya kalmıştı. Bugün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, belediye başkan vekilliği görevini yürüten Mehmet Çiçek, kulübün başkanlığına seçildi. Toplantının basına kapalı yapılması ise şeffaflık eksikliğini gündeme getirdi.

Çiçek, bu sezonki hedeflerini “Bu yıl futbolda Manavgat’ın çocuklarıyla yola devam edeceğiz, onların yanına takviye olarak abilerini alacağız. İki yıllık bir hedef belirledik. Statü gereği bu yıl sadece 5 takım 3. Lig’e çıkacak. Geçmişte uzun yıllar Manavgat’ın çocuklarına yeterince yer verilmediği için önceliğimiz yerel oyuncular olacak” sözleriyle özetledi.

akdenizgercekmanavgat-belediyesporda-yeni-baskan-mehmet-cicek2.webp

Teknik Direktör Mustafa Yüksel Oldu

Altyapıya verdiği önemi de vurgulayan Çiçek, “Sportif direktörümüz Adil Arıcı olacak. Altyapıdan sorumlu hocamız Mustafa Yüksel ise teknik direktör olarak devam edecek. İlerleyen günlerde gerekli takviyeleri yapabiliriz” dedi. Arıcı ve Yüksel, Manavgatlı futbolseverlerin yakından tanıdığı ve sevdiği iki isim olarak öne çıkıyor.

Başkan Çiçek, taraftarlara teşekkür ederek “Ben de bu takımın taraftarıyım, çocukluğumdan beri destekliyorum. Geçen yıl çok güzel bir atmosfer yarattılar. Hem Manavgatlılar hem de Green Boys grubu olmak üzere iki taraftan da yönetime birer arkadaş ekledik. Hep birlikte aynı ateşle ve heyecanla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ancak yönetime dahil edilen taraftar temsilcilerinin isimleri konusunda bir bilgi verilmedi.

akdenizgercekmanavgat-belediyesporda-yeni-baskan-mehmet-cicek5.webp

Takımın Yıldızları Birer Birer Ayrıldı

Manavgat Belediyespor’da son sezonun en golcü ismi ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup gol kralı Tugay Tiryaki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. İki sezonda attığı 40 golle takımın skor yükünü çeken Tiryaki’nin ayrılığı, takımda boşluğu derinleştirdi.

Takımın diğer önemli isimleri de başka kulüplere imza attı. Hasan Kürşat Kara, 3. Lig ekibi Düzcespor’a; kaptan ve kalede devleşen Süleyman Kasap Niğde Belediyespor’a; sol bek Şerafettin Bodur ise Kırıkkale FK Spor Kulübü’ne transfer oldu.

Takımın en iyi oyuncularının ayrıldığı bu süreçte takıma hangi takviyelerin yapılacağı merak ediliyor.

akdenizgercekmanavgat-belediyesporda-yeni-baskan-mehmet-cicek4.webp

Özer’in Adaylığı Rafa Kalktı Taraftar Küsmedi

Manavgat Belediyesi’ne gerçekleştirilen operasyon sonrası kulüp uzun süre yönetim boşluğu yaşamıştı. Green Boys Tribün Lideri Ahmet Özer, 29 Temmuz’da düzenlenen toplantıda başkanlık için adaylığını açıkladı. Bu süreçte bir dizi temaslarda da bulunan Özer’in adaylığı bir anda rafa kalktı. Çalışmalarını fedakarlıkla sürdüren Özer’in adaylığının belirli gerekçelerle engellendiği öne sürülüyor.

Özer, taraftarın “İlker gol gol” tezahüratlarıyla tanıdığı golcü İlker Avşar’ı transfer edeceklerini açıklamıştı. Takımın gol yükünü çeken Tugay Tiryaki’nin ayrılmasıyla Avşar’ın transfer durumu daha da merak konusu haline geldi. Avşar, futbol kariyerine Manavgatspor’da başlamış ve 2. Lig ile 3. Lig’de tecrübe kazanmış bir isim olarak taraftarın yakından tanıdığı bir oyuncu.

Dün, Green Boys grubu sosyal medyada pankart çalışması yaptığı bir fotoğraf paylaştı. Özer’in ve tribün grubunun aidiyet duygusuyla çalışmalarını sürdürmesi büyük takdir topladı.

akdenizgercekmanavgat-belediyesporda-yeni-baskan-mehmet-cicek3.webp

Öz Kaynak Hamlesi Merak Ediliyor: Avşar ve Yıldırım “Bizden” Değil mi?

Geçen sezon Manavgatlı Anıl Yıldırım’ın transferi gündeme gelmiş ancak veto edilmişti. Yıldırım, futbola Manavgat Belediyespor’da başlamış ve uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele etmiş bir isim olarak biliniyor.

Taraftarlar, hem İlker Avşar’ın hem de Anıl Yıldırım’ın “öz kaynak” kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini merak ediyor. Her iki oyuncunun da ücretlerinde fedakarlık yapmaya hazır olduğu biliniyor.

Manavgatlılar Neye “Hazır” Olmalı?

Edinilen bilgiye göre, dış transfere ayrılacak bütçe konusunda ciddi bir darboğaz söz konusu. Statü değişikliği ile Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) bu sezondan itibaren sadece 5 takım 3. Lig’e yükselecek. Şampiyon olmak bile 3. Lig’e çıkmak için yeterli olmayacak. Dış transfer bütçesi olmadığı belirtilen kulübün şampiyonluk yarışına dahil olup olamayacağı merak ediliyor.

akdenizgercekmanavgat-belediyesporda-yeni-baskan-mehmet-cicek6-001.webp

Manavgat’ın 3. Lig Hayali Askıda

Manavgat, Türkiye’nin 61 milyar dolara ulaşan turizm gelirine 6,65 milyar dolarlık katkı sağlıyor. Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 10’unu tek başına sağlayan Manavgat’ın takımı, bu ekonomik güce rağmen sahipsiz kalmış gibi görünüyor. Antalya’nın profesyonel liglerde 5 takımı bulunurken Manavgat’ın 3. Lig hasreti yıllardır bitmiyor.

Antalyaspor Süper Lig’de, Alanyaspor Süper Lig’de, Serik Belediyespor 1. Lig’de, Kepezspor Futbol A.Ş. 2. Lig’de ve Alanya 1221 FSK ise 3. Lig’de mücadele ediyor.

Manavgatlılar, “Kimsesiz Manavgat” diyerek endişelerini dile getiriyor ve takımlarına sahip çıkmayı sürdüreceklerini belirtiyor.

Kaynak:Ata Uysal Özen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.