Cengiz Savaşeri

Cengiz Savaşeri

Kanser için, buğday çimi


Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor değildir. Uzmanlara göre buğday çimi, bol klorofil maddesi ihtiva etmesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içeriyor.

Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı orandaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmakta. Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri yok edici maddeler içermesidir.
Oksijenle dopdolu olan buğday çiminin faydalarının çok olduğu ileri sürülmekte. 
Buğday çimi evde de üretile biliniyor.
Buğday şırasının da üretilmesinin kolay olduğunu söyleyen gıda uzmanları, şıranın nasıl üretileceğini de tarif ediyor. Bu konuda İnternetten kısa bir araştırma yetecektir.

LAETRİL

Buğday çiminde ve şırasında bulunan Laetril maddesinin kanser tedavisinde etkili olduğunu belirten uzak doğu doktorları, elma çekirdeğinin de etkili olduğunu söylemekte. Acı badem ve kayısı çekirdeğinin de Leatril içerdiği öne sürülüyor. Ama maalesef Amerika'daki ilaç sanayi sektörü  'laetril' adlı ilacı yasaklatmayı başarmışlardır. Pakistan'a komşu küçük bir prenslik olan Hunzakut'ta şimdiye kadar hiç kanser olayına rastlanmamış. Hanzakut'un özelliği temel besinlerinin kayısı ve kayısı çekirdeği olmasıymış.

Bağışıklık sistemi konusunda Alman doktor Joseph Issel, tüm bedene tedavi yapılmasını savunuyor. İssel’e göre vücutta sürekli olarak kanser hücreleri ürüyor fakat sağlıklı bir bağışıklık sistemi bu hücreleri hemen tahrip ediyor. Bu konuda hastadan alınan kana ozon oksijen birleşimi karıştırarak yeniden hastanın damarına enjekte edilmesinin, vücudun direncini arttırdığı iddia ediliyor.

Yüzyıllardır, dünyanın önde gelen bilim adamları hastalıklara şifa bulmak için araştırmalar yapıyor. Gelişmiş ülkeler, uzun zamandır tabiatın bahşettiği bitkilerden üretilen takviye gıdalara yönelmiş durumda. Gıda uzmanları, bitkileri, bilimden uzak, laboratuvarlarda analizi yapılmamış şekilde kullanılmamasını öneriyor. Batı dünyası, bilimsel olarak üretilmiş takviye gıdalara 2-3 nesildir tüketiyor. Bu gıda takviyeleri konusunda, ülkemizde de yeni yeni ürünler ortaya çıkmaya başladı. Tanınmış birçok uzman profesörler bu konuya eğilmiş durumda. Üniversitelerimiz, gıda mühendislerini, diyetisyenleri mezun vermekte. Demek ki artık sağlıklı yaşamanın ve yaşlanmanın yolu açılıyor.

Hoşça kalın, sağlıklı kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cengiz Savaşeri Arşivi

Asrın Moğolları

04 Şubat 2025 Salı 11:27

Araçlara göre yol, yollara göre araç

25 Ocak 2025 Cumartesi 11:05

Çağrı konusu

12 Ocak 2025 Pazar 14:01

Hayatı severek yaşamak

28 Aralık 2024 Cumartesi 10:57

Korkulu hakimiyetin sonu

10 Aralık 2024 Salı 15:03

Bir gece ansızın girdiler

02 Aralık 2024 Pazartesi 16:43

KIŞLIK SUÇLAR

26 Kasım 2024 Salı 13:14

Milli siyasetçi? Milli basın?

13 Kasım 2024 Çarşamba 08:00

Bir safta toplanıyorlar

03 Kasım 2024 Pazar 16:55

Öcalan Meclise Gelecek Olursa

24 Ekim 2024 Perşembe 14:21