Hatice Akkılıç

Hatice Akkılıç

İsrafı yönlendirelim

Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Böyle bir nüfusu idare etmek için muazzam bir enerji gerekiyor. Bu enerji nasıl sağlanıyor? Diye sorarsak çok da doğa dostu olduğunu göremeyiz. 

Enerjiyi temiz şekilde üretmek ve israf etmeden kullanmak gerekir. 22 Haziran Yenilenebilir Enerji Günü’de bunun en iyi temsil edilip aktarılacağı gündür.

Bugün, dünya çapında kutlanan Yenilenebilir Enerji Günü, geleceğimizi şekillendirme konusunda önemli bir hatırlatma sunuyor. 

Günümüzde enerji ihtiyacımız giderek artarken, bu ihtiyacı karşılamanın sürdürülebilir yollarını bulmak ve uygulamak, küresel ölçekte önemli bir görev haline gelmiştir. Yenilenebilir enerji dışında üretilen enerjiyi israf etmemekte önemlidir. 

Hatta enerji üretimi dışında israf etmeden tüketilen enerji daha kıymetlidir. 

Farklı farklı projeler, ataklar geliştiriliyor bu konu özelinde. Tamam geliştirilsin. Güzel. Enerjiyi doğru kullanmak ve israf etmemekte vurgulanıyor.

Evet bu da güzel. 2Neyi nerede yanlış yapıyoruzu’ da vurgulamamız lazım. 

Detaylı anlatmak gerekirse geleneksel fosil yakıtların kısıtlı ve çevresel olarak zararlı olma potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, yenilenebilir enerji kaynakları daha güvenli, temiz görünüyor ama maliyeti çok. İsraf yönlendirilmediği sürece bu maliyeti ödemeye mecburuz.

Yenilenebilir enerji ile birlikte israfı yönlendirme baz alınarak yenilenebilir enerjiye geçiş sadece çevresel sürdürülebilirlikle sınırlı olmadığı vurgulanmalıdır.

Bu durum topluma büyük oranda ekonomik ve sosyal faydalar da sağlar. Yenilenebilir enerji projeleri iş imkanları yaratır, yerel ekonomileri canlandırır ve enerji güvenliğini artırır. Ülkeler arası enerji bağımlılığını azaltarak uluslararası ilişkilerde daha dengeli bir pozisyon sağlar.

Yenilenebilir Enerji Günü, bu önemli amacı hatırlatmak ve kutlamak için bir vesile olarak bize ilham vermelidir. Geleceğimizi güvence altına almak için birlikte çalışarak, yenilenebilir enerjinin potansiyelini tam olarak gerçekleştirebiliriz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akkılıç Arşivi

Bir seneyi de geride bıraktık

01 Ocak 2025 Çarşamba 13:36

Az Gari Ücret!

27 Aralık 2024 Cuma 12:37

Gazeteciliğe Ne Oldu?

21 Aralık 2024 Cumartesi 10:51

Suriyelilere veda!

15 Aralık 2024 Pazar 11:08

Kumluca'da Skandal!

04 Aralık 2024 Çarşamba 11:38

Çocukları kullanmışlar!

30 Kasım 2024 Cumartesi 11:28

Gelişmedik robotlaştık

29 Kasım 2024 Cuma 09:44

Yeni Keşif

23 Kasım 2024 Cumartesi 11:07

İyi insanların elinde silah olmaz

22 Kasım 2024 Cuma 09:58

Destek Gerek!

16 Kasım 2024 Cumartesi 10:39