İbrahim Akkaya

İbrahim Akkaya

Gitti Öner geldi Özal !

Siyasetin deneyimli isimleri, vefasızlıktan yakınır sürekli.

Gözden düştün mü, ya da karargahı terk ettin mi, ya da dışlandın mı bir anda unutulursun.

Hizmetler bir anda unutulur, en yakın dostlar bile sırt çevirir.

Sizde hizmet üretenlerin isimlerini yaşatmak adına isimleri verilir çeşitli mekanlara.

Belediye meclisleri verir kararı.

‘İsim Verme Komisyonu’ önerir, mecliste parmaklar genellikle oybirliği ile kalkar.

Antalya’da yaşayan veya aramızdan ayrılan valiler, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile siyasetçilerin isimleri yaşatılıyor.

Antalya’da hayatta iken ismini yaşatılması için belediye meclisinin kararlaştırdığı kişilerden birisi de Erdal Öner’di..

Öner’i diyorum çünkü Kepez Belediye Meclisi Erdal Öner’in adı verilen salonun adını dünkü meclis toplantısında kaldırıldı.

Erdal Öner Spor Salonu’nu adı dünden itibaren Turgut Özal Spor Salonu oldu.

Bu karar Öner’e vefasızlık mı tartışması elbette yapılacak.

Ancak Erdal Öner isminin verilmesi ile kaldırılması süreçleri çok ilginç.

Çünkü Erdal Öner, 2004 yerel seçimlerinde AKP’den Kepez Belediye Başkanı seçildi ve 5 yıl görev yaptı.

AKP’nin çoğunlukta olduğu Kepez Belediye Meclisi de Öner’e vefa düşüncesiyle adını yaptırdığı spor salonuna verdi.

Olayın daha da çarpıcı olan önü Öner AKP’nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor olmasıydı.

Erdal Öner’in bir gece yarısı operasyonu ile Dokuma Fabrikası alanını Hollanda firması MDC Turkmall’a 49 yıllığına tahsis etmesi ile Antalya’da ve Kepez’de dengeler bir anda değişti.

AKP Genel Merkezi, Öner’in kendilerine danışmadan bu ballı tahsisi yapmasına büyük tepki gösterdi.

Dönemin AKP İl Başkanı rahmetli Hamza Taş bile, “ Dokuma tahsisini içime sindiremiyorum” açıklamasını yapmıştı.

Dokuma tartışması sonucu AKP Genel Merkezi ile ipleri koparan Erdal Öner, 30 Mart’ta yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile de ters düşünce sıkıntı daha da büyüdü.

AKP Öner’in yerine Hakan Tütüncü’yü Kepez Belediye Başkan adayı gösterdi.

2009 yerel seçimlerinde Öner’in CHP adayı Mustafa Akaydın’ı desteklediği iddiaları artınca da AKP, kurucuları arasında yer alan Kepez eski Belediye Başkanı Erdal Öner’i ihraç etti.

Öner, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Kepez Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP tabanının karşı çıkmasına, çadırlı protestoya kadar giden eylemlere rağmen CHP adayı olarak seçime giren Öner, ‘Anketlerde birinci partiyiz, seçimi kazanıyoruz” demesine karşılık, AKP’li Hakan Tütüncü ve MHP’li Murat Dinç’in arkalarında sandıktan üzüncü çıktı.

Antalya’da yerel seçim tartışmaları olanca hızıyla devam ederken, Kepez Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında şok bir kararla AKP kurucusu Öner’in ismini silip, Turgut Özal’ın ismini verdi salona..

Öner’in düştüğü bu durum hemen akıllara ‘Netekim Paşa’ olarak tarihe geçen Kenan Evren’i getirdi.

Evren’in adı 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi Antalya’da da çeşitli yerlere verildi.

Dünyanın tanıdığı Konyaaltı Bulvarı ‘Kenan Evren Bulvarı, yine dünyaca ünlü Konyaaltı Koruluğu ’12 Eylül Koruluğu’ adını aldı.

Evren’in adı Antalya’da okullara ve bazı kamu kuruluşlarına verildi.

2000’li yıllarla birlikte Antalya’da olduğu gibi Kenan Evren’in adını taşıyan mekanların isimleri değiştirilip eski isimlere yer verildi.

Bu anlamda AKP İl eski Başkanı rahmetli Hamza Taş’ın adının verildiği bulvar yeniden Termessos Bulvarı oldu.

Antalya’da hayatta olan ve olmayan ve toplumun yakından tanıdığı isimlerinin yaşatıldığı yerler de var.

Hasan Subaşı, Yener Ulusoy, Süleyman Evcilmen, İsmet Gökşen, Aydın Kanza, Yavuz Özcan, Metin Kasaboğlu, Nayla Atay bu isimlerden bazıları.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Akkaya Arşivi

Siyaset zor zanaat !..

27 Eylül 2019 Cuma 11:32

Yarın dizimizi dövmemek için..

26 Eylül 2019 Perşembe 10:33

Batan batana !..

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:25

Yeni Parti Kasım’da geliyor

24 Eylül 2019 Salı 11:04

Anket oyunları !..

12 Eylül 2019 Perşembe 11:38

7 yürekli gazeteci..

11 Eylül 2019 Çarşamba 13:00

Devlet Kapısı’na saldırı

09 Eylül 2019 Pazartesi 11:48

İYİ Parti’de nefesler tutuldu

07 Eylül 2019 Cumartesi 13:09