Nizamettin Özmen

Nizamettin Özmen

DEDEDEN TORUNA: 18'iN POĞAÇASI

1940’lı yıllarda “18” lakaplı Mustafa Zünbül tarafından üretimine başlanarak 72 yıldır aynı tat ve lezzetiyle Antalyalıların iftar sofralarını süsleyen “Meşhur 18. Poğaçası”nın yapıldığı Kaleiçi’ndeki imalathane artık taşındı. Ancak; Kalekapısı’nda, Saat Kulesi’nin hemen kuzeyindeki küçük köşe aynı lezzeti sunmaya devam ediyor.


Yıllar içerisinde adeta Antalya’nın bir markası haline gelen “Meşhur 18’in Poğaçası” torun Mustafa Zünbül’ün ellerinde 3 kuşaktır üretimini sürdürüyor. Tahinli, irmikli, tereyağlı tarçınlı bir hamurdan üretilerek üzerine Antalya’nın fıstığının konulduğu bağaçanın çok özel bir lezzete sahip olduğunu söyleyen ve dedesiyle aynı ismi taşıyan Torun Zünbül, mesleği babası İdris Zünbül’den öğrendiğini ve sonuna kadar da devam ettireceğini söylüyor. 






Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nizamettin Özmen Arşivi

“Mantar” deyip geçmeyin….

07 Nisan 2025 Pazartesi 13:15

Kongre yolundaki AKP’nin Antalya karnesi

12 Eylül 2024 Perşembe 15:10

CHP’li olunmaz, doğulur

14 Mayıs 2024 Salı 10:36

Türel’i kim istiyor?

18 Aralık 2023 Pazartesi 11:56

Bitse de gitsek….

17 Aralık 2023 Pazar 13:41

Miskin Nizam…

16 Kasım 2023 Perşembe 09:00

“Dar Koridor”da uzun yolculuk

14 Kasım 2023 Salı 09:26

Özgür Özel paraya yenilirse?

13 Kasım 2023 Pazartesi 09:05

Almanya 'Yeni' Vatan

11 Kasım 2023 Cumartesi 12:00