Nizamettin Özmen

Nizamettin Özmen

Büyükşehir Güzellemesi...

Sahi bu nasıl bir efsanedir yaw. “Antalya Kemer arası deniz otobüsü seferleri.

Popüler yatırım ve hizmetlerin yerelde seçim kazandırdığını, örneğin çevre konusunda yeraltına yapılan yatırımların “yükte ağır, pahada hafif” olduğu düşünülebilir.

Antalya'nın kanalizasyon, yağmur suyu drenajı, mezbaha, toptancı hal, otogar gibi hayati eksiklerini giderirken Hurma'da kanalizasyon için ilk kazmayı vuran Subaşı “Bu tür çalışmalar risktir. Bana seçim kaybettirebilir, ama kazanan Antalya olacaktır” demişti.

Bana göre; Ay'a ilk ayak basanan kişinin “benim için küçük, insanlık içinbüyük bir adım” cümlesinin Antalya versiyonudur.

Netekim Mustafa Akaydın hezeyanını yaşayana kadar “Kumbul ne yaptı?” diyen bizler, Kumbul'un da Hasan Subaşı gibi yeraltına yatırım yaptığını göremeyecektik.

Gerçi Başkanlığının 6. ayında söyleşi yaptığım Akaydın da “Antalya anlamayacak ama en büyük yatırımı çevreye, yani yerin altına yapacağım” demişti. Neyse.

Deniz Otobüsleri ne Kıbrıs'a çalışabildi, ne Kemer'e.

Akaydın seferleri durdurmuştu ki, 2.dönem seçilen Türel şova denizden başladı. Deniz Otobüsü Antalya Kemer arası bir süre ücretsiz oldu. İnsanlar tıpkı teleferikte olduğu fibi akın ettiler. Yandaş gazeteler manşet attı: “Beceriksizler, bakın ek sefer bile oldu!” ne kadar sürdü, bedava olduğu kadar.

Türel'in 2. dönem deniz üzerinden bir oyunu da “Plajlarda ücretsiz şemsiye- şezlong oldu. 95 kiloluk gövdemle oturduğumda “U” pozisyonu alan şezlonglar ve başını örtse kıçını açıkta bırakan şemsiyeler yaz sezonunu tamamlayamadı.

Bu arada yetkililer de “Yaranamadık. Bedava dedik, kırıp döktüler, evlerine götürdüler” mealinde açıklama yapıp, bi sonraki sezonun sinyalini verdiler.

Hasan Subaşı ve sonrasında “seçim kaybettiren faktör” olarak hep dolmuşçular gösterildi. İşe ayıkan Türel “Dolmuş” kültürünün fabrika ayarları ile oynadı. Dolmuşçulara, “Kamera koydum, dinliyorum, siyaset yapanı severim” mealinde bir cümle kurdu.

30 Mart 2019. Kimilerinin “küçümsemek” için dile getirdiği, kendisinin her zaman başı dik bir şekilde hatırlattığı “Dolmuşçu” şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Yani Türel'in bu alandaki tüm çalışması boşa gitti, bu sefer dolmuşçular başkanı değiştirmekten öte dolmuşçuyu başkan yaptı.

Şimdi, geçtiğimiz gün yaptığım deniz otobüsü yolculuğunda çalışan arkadaşlarla sohbet ettik. Sendika kavgasının kendilerini yorduğunu söylüyorlar. Bir de merak ediyorlar: “Deniz Otobüsleri seferi önümüzdeki kış devam edecek mi?”

Hadi, haddimi aşıp yanıt vereyim.

Başkan MuhittinBöcek Kemerli Minta ailesinin damadıdır. Kemer'de de sevilir. Eğer bu seferlerden Kemer, Antalya ve Antalya'ya gelen turistler yararlanıyorsa bu seferler devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nizamettin Özmen Arşivi

“Mantar” deyip geçmeyin….

07 Nisan 2025 Pazartesi 13:15

Kongre yolundaki AKP’nin Antalya karnesi

12 Eylül 2024 Perşembe 15:10

CHP’li olunmaz, doğulur

14 Mayıs 2024 Salı 10:36

Türel’i kim istiyor?

18 Aralık 2023 Pazartesi 11:56

Bitse de gitsek….

17 Aralık 2023 Pazar 13:41

Miskin Nizam…

16 Kasım 2023 Perşembe 09:00

“Dar Koridor”da uzun yolculuk

14 Kasım 2023 Salı 09:26

Özgür Özel paraya yenilirse?

13 Kasım 2023 Pazartesi 09:05

Almanya 'Yeni' Vatan

11 Kasım 2023 Cumartesi 12:00