İbrahim Akkaya

İbrahim Akkaya

Bütünşehir kime göz kırpıyor?

Geri sayım hızlandıkça yerel seçimin heyecanı da artmaya başladı.

2014 yılında yapılacak seçimler öncesinde gerek parti kulislerinde, gerekse dost meclislerinde en çok konuşulan şey belediye başkan adaylarının kimler olacağı.

Potansiyel adaylar var, halen belediye başkanlığı görevini sürdüren adaylar var, bir de adaylık hevesiyle yanıp tutuşanlar var.

Kimi aday adayları çalışmalarına başladı bile.

Bir yandan gönül verdikleri partinin ağır toplarıyla, diğer yandan sivil toplum örgütleriyle ve Antalya’nın kanaat önderleri ile ilişki kurmaya, onlara sempatik görünmeye çalışıyorlar, diğer yandan ise kendilerine ekip oluşturmaya çalışıyorlar.

İktidar partisi AKP, başta Antalya olmak üzere İzmir, Mersin, Eskişehir, Aydın gibi CHP’nin iktidarda olduğu Büyükşehir Belediye başkanlıklarını kazanmak düşüncesiyle Bütünşehir Yasası’nı geçirdi.

Bütünşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı Kaş’ın Eşen Çayı’ndan Gazipaşa’nın Kaledıran Köprüsü’ne kadar genişledi.

İlk bakışta Bütünşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kırsalın oylarıyla AKP’nin avantajlı olduğu yorumu yapılsa da, gerçek hiç de öyle görünmüyor.

Başta 2B eylemleri olmak üzere kırsal kesimde iktidar partisine kızgınlık her geçen gün artıyor.

Bunun yanında barış süreci Türkiye’nin pek çok yerleşim biriminde olduğu gibi Antalya kırsalında da tepkiyle karşılanıyor.

Vatandaşlar tepkilerini net bir biçimde göstermeseler bile bebek katilinin önderliğini yaptığı PKK terör örgütüyle yakınlaşma halkın canını fena halde sıkıyor.

Giderek zorlaşan hayat koşulları da kırsalda yaşamı her geçen gün güçleştirince iktidara sıcak bakan, oy veren kesimlerin fikirlerinin hızla değiştiği de biliniyor.

HES eylemleri de Antalya köylüsünün iktidar partisine, hükümete olan tepkisini körükleyen bir başka neden.

Antalya’da turizmden ekmek yiyen esnafın sayısı bir hayli fazla.

Gerçek şu ki özellikle tekstil sektöründe esnaf ‘çakma’ tabir edilen ünlü markaların ürünlerini satarak ayakta durmaya çalışıyor.

Hükümetin bu yöntemle iş yapan esnafa yönelik olarak getirdiği ve çakma ürün bulunduranların belirlenmesi noktasında hapis cezası verilmesini öngören yasa değişikliği, düne kadar AKP’ye sıcak bakan, oy verenleri ayağa kaldırmış durumda.

Başta Lara-Kundu bölgesi olmak üzere Belek, Side, Kadriye, Manavgat, Alanya, Kemer, Tekirova, Kaş, Kalkan gibi turizmin yaygın olduğu bölgelerde hükümete karşı ciddi bir karşı duruş, “sandıkta görüşürüz” meydan okuması var.

Yani Bütünşehir Belediyesi AKP için Antalya’da çantada keklik değil.

2B konusunda ciddi ve etkili çalışmalar yapan, halkı bilgilendirmek için toplantılar düzenleyen, 2B mağdurlarını Ankara’ya kadar götürerek seslerini duyurmasını sağlayan CHP, sadece Bütünşehir’de değil, bugüne kadar belediye başkanlığını kazanamadığı ilçelerde bile seçimi kazanmak iddiasını ortaya koyuyor.

Antalya’ya en yakın ilçelerden olan Serik’te CHP, belediye başkanlığı için bugünlerde nabız yokluyor.

CHP Serik Belediye başkan adayı için aralarında Muhammed Konur, Arif Bulut ve Kadriye Belediye Başkanı Ali Çırpıcı’nın da bulunduğu bazı adaylar için anket düzenliyor, Serik seçmeninin nabzını tutmaya çalışıyor.

CHP’nin Serik’te ismi gizli tutulan, ancak bölgede çok sevilen bir işadamını da başkan adaylığı için ikna etmeye çalıştığı da siyaset kulislerine yansıyan bilgiler arasında.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir süre önce yaptığı Antalya ziyareti sırasında Serik’te halen bu görevi sürdüren Mehmet Habalı’yı yeniden belediye başkan adayı olarak ilan etmişti.

AKP’nin Serik adayları arasında Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Ramazan Etli ile Öğretim Üyesi Ramazan Çalık’ın adları geçiyor.

Son milletvekili genel seçimlerinde Serik’te AKP 25 bin, CHP 20 bin, MHP ise 17 bin oy almıştı..

Serik siyasetinin usta isimleri CHP’nin kabul görür bir adayla seçime girmesi durumunda kazanma şansının yukarıda saydığımız nedenlerle yüksek olduğunu söylüyorlar.

 

..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Akkaya Arşivi

Siyaset zor zanaat !..

27 Eylül 2019 Cuma 11:32

Yarın dizimizi dövmemek için..

26 Eylül 2019 Perşembe 10:33

Batan batana !..

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:25

Yeni Parti Kasım’da geliyor

24 Eylül 2019 Salı 11:04

Anket oyunları !..

12 Eylül 2019 Perşembe 11:38

7 yürekli gazeteci..

11 Eylül 2019 Çarşamba 13:00

Devlet Kapısı’na saldırı

09 Eylül 2019 Pazartesi 11:48

İYİ Parti’de nefesler tutuldu

07 Eylül 2019 Cumartesi 13:09