Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclisi, 96 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Muhittin Böcek başkanlığında toplanan meclise sivrisinek açıklamaları damga vurdu. AKP Grup Sözcüsü Nafiz Tanır, yaptığı konuşmada Muhittin Böcek’i eletirdi. Böcek’in seçimi kazandıktan sonra verdiği sözlerini yerine getirmediğini iddia eden Tanır, “Belediyeyi kazandıktan sonra sözlerinizi unutmamanızı bekliyoruz. Bazı çalışanların iş akitlerini sonlandırdığınızı, bazılarının ise yerlerinin değiştirildiğini görüyoruz. Bu kararınızı gözden geçirmenizi istiyoruz. Kadınlar Plajı uygulamasında döneminizde şezlong ve şemsiye ücreti alındığı, koruma bantlarının kaldırıldığına yönelik duyumlar alıyoruz. Sivrisinek konusunda da şikayetlerin arttığını görüyoruz" dedi.

KADINLAR PLAJI KAPATILMIYOR

AKP’li Tanır’ın Kadınlar Plajı'nda şezlong ve şemsiyelerin ücretli olduğuna yönelik eleştirilerine CHP’li Mesut Kocagöz cevap verdi. Kocagöz, her sezon öncesi plaja gölgelikler yapıldığını ancak şiddetli rüzgarlarda bu gölgeliklerin zarar gördüğünü hatırlatarak, "Kamu malı rüzgarlarda heba olurdu. Biz de gölgelik yerine şemsiye uygulaması başlattık. Doğal olarak personel ihtiyacımız arttı. Söylenenin aksine Kadınlar Plajı kapatılmıyor, geliştiriliyor. Giriş ücretsiz olmaya devam edecek. Şezlong önceki dönem olduğu gibi yine 5 lira" diye konuştu.

SÜRGÜN ELEŞTİRİSİNE İMALI YANIT

Tanır’ın belediye sürgün ve sivri sinekle ilgili eleştirilerine ise bizzat Muhittin Böcek yanıt verdi.

Böcek,  geçen yıl CHP’li meclis üyelerinin sürgünle ilgili aynı soruyu Menderes Türel'e yönettiğini ve  

'Gündoğmuş Antalya'nın en güzel ilçelerden birisidir' karşılığını aldıklarını hatırlatarak, “Şimdi ben de aynı şeyi söylüyorum, Gündoğmuş en güzel ilçelerimizden biridir" dedi. Böcek’in adeta tecrübeli siyasetçilere taş çıkartırcasına yaptığı açıklama mecliste gülüşmelere neden oldu.

SİVRİSİNEĞİ SORDUĞUNA PİŞMAN OLDU

Böcek, son dönemde Antalya’da ciddi anlamda sivrisinek olduğuna yönelik eleştiriye ise yine hiç beklenmeyen bir şekilde yanıt verdi. Türel döneminin Çevre Sağlığı Dairesi Başkanı olan İnanç Argun'un halen görevinin başında olduğunu hatırlatan Böcek, şöyle konuştu: "Seçim zamanı sivrisinekle mücadele edecek çocukları dağlara taşlara seçim çalışması için gönderirseniz şimdi sivrisinek rahatsızlık yaratır. Şimdi 130 arkadaşım sinekle mücadele için işe başladı. Yapılması gereken her şeyi beraber yapacağız." Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim