Antalya Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, meyve sebze fiyatlarının yüksekliğini sadece çiftçiye ve komisyoncuya kesen zihniyeti anlamakta zorlandığını söyledi. Kış aylarında üretilen turfanda sebze fiyatının artan maliyetler nedeniyle yüksek olmasının normal olduğunu kaydeden Akcan, “Bu arz taleple alakalı bir şey. Ürün olmayınca doğal olarak fiyat da yüksek oluyor. Yani ürün olmadığı için vatandaş yüksek fiyattan bu sebzeleri yiyor. Yarın havalar ısınmaya başlayınca sebze ve meyvenin ucuzlayacağını herkes görecek. Bir ay sonra domates de biber de patlıcan da düşecek. Bugün pahalı denilen patlıcan nereden baksan 1 buçuk, 2 liraya düşecek” dedi.

ONLAR DA GERÇEĞİ BİLİYOR!

Asıl üzüldüğü konunun çiftçinin ve komisyoncunun politikaya alet edilmesi olduğunun atını çizen Akcan, şöyle devam etti: “Onlar da ürün fiyatlarının artmasının sebebinin çiftçi ve komisyoncu olmadığını çok iyi biliyorlar. Yani bu dedikoduları bilinçli olarak oy için yapıyorlar. Ben ülkeyi yönetenlerin bu kadar cahil olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde tüketici ile üreticiyi düşman haline getirmekle seçimi kazanacaklarını düşünüyorlar ama nafile.”

BİZİ GÜNAH KEÇİSİ YAPTILAR

“Her zaman söylüyorum, bunlar çiftçiyi günah keçisi yaparak her şeyin üstesinden geleceğini ve halkın da buna inanacağını düşünüyorlar. Geçen gün A Haber’de Erkan Tan adlı sunucuyu izliyorum. Adam, ‘hani sebze fiyatları düşmezdi. Bakın düştü.. Ver mehteri’ diyor. Sinirden telefonumu fırlattım. İnsanlar gerçeklerden bu kadar mı uzak olur? Bu televizyon kanalı bu kadar mı taraflı olur? İnsanlarla bu kadar mı dalga geçilir. Ancak ben her şeye rağmen insanların gerçeği gördüğünü düşünüyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim