500 yıllık tarihiyle Antalya’nın en eski mahalleleri arasında yer alan Balbey, ayakta durmakta zorlanan ve her an yıkılacakmış gibi duran metruk binalardan bir türlü kurtulamıyor. Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, konuyla ilgili o kadar dertli ki sonunda konuyu Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na taşımakta buldu. Uyaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook’dan yaptığı açıklamada mahallede tehlike arz eden iki tescilli evin yıkılması için Vali Münir Karaloğlu’dan ricacı oldu.

TEHLİKE ARZ EDİYOR

Muhtar Uyaroğlu, Karaloğlu'nun, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı’nda ‘Antalya'da metruk ev kalmayacak’ şeklindeki açıklamasına yürekten katıldığını belirterek, “Balbey bilindiği üzere bu metruk evler konusunda oldukça sıkıntılı. Malum sit alanında yer alan bir mahalle olduğumuzdan metruk evlerden temizlenme süreci çok ağır işliyor. En son 418 sokak üzerinde bulunan hayati tehlike arz eden tescilli evi, bir dizi yazışmalardan sonra İçişleri Bakanlığı’na yazdığım dilekçe sonucunda Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler tarafından yıktırabilmiştik. Şimdi sırada 424 sokak ile 422 sokağın kesiştiği yerde bulunan zaman zaman altından motorcu kaskı ile geçtiğim tehlike arz eden evin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadan yıkılmasını değerli valimden arz ediyorum” dedi.

Uyaroğlu, yine Balbey Mahallesi 427 Sokak’ta bulunan çatısı yanmış, tahtaları kömürleşmiş evin, hayati tehlike saçmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim