-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Kongresi, son yılların en ilginç seçimlerinden birine sahne oldu. Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu ile Onur Duruk’un yarıştığı kongrede her iki aday da 192’şer oy alırken üç oy geçersiz sayıldı. Konyaaltı’nda kimin başkan olacağı bugün İlçe Seçim Kurulu’na yapılacak itiraz sonrasında kura ile belli olması bekleniyor.

 

-Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu, kendisinin yönetim kurulu ve il delegasyonu listesinin kazandığını, sadece başkanların oyunun eşit çıktığını bu yüzden tüzüğü göre kura gerektiğini iddia etti. Onur Duruk ise sandıkta itiraz etmelerinin engellendiğini belirterek, “Bazı şeylerin itirazının sandıkta olması gerekiyordu. Bu durum ketenpereye geldi” dedi.

 

EN YÜKSEK KATILIMLI SEÇİM

Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu ile Onur Duruk’un yarıştığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Kongresi’nde, her iki aday da 192’şer oy aldı. Üç oyun geçersiz sayıldığı Konyaaltı’nda kimin başkan olacağı bugün İlçe Seçim Kurulu’na yapılacak itiraz sonrasında belli olacak. Hukukçulara göre başkanın kura ile belli olması daha yakın bir ihtimal. Adaylardan Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu, CHP’ye yakışır bir kongre olduğunu belirterek, “Nezaket içerisinde geçen bir kongre yaşadık. Bugüne kadar ki en yüksek katılımlı bir seçim oldu. Toplam 416 delegenin 384’ü seçime katılarak oy kullandı. Gayri resmi sonuçlara göre sadece üç geçersiz oy var. Başkanlıkta oylar 192-192 eşit çıktı” dedi.

 

MISIRLIOĞLU: BENİM LİSTEM KAZANDI!

Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu, kendi yönetim kurulu ve il delegasyonu listesinin kazandığını, bu konuda bir sıkıntı olmadığını iddia ederek şöyle konuştu: “Başkanlıkta oylar 192-192 eşit çıktığı için tüzüğe göre, Adliye’deki İlçe Seçim Kurulu’na itiraz yapılır. Bu itiraz, orada incelenir. İtiraz yarın (bugün) yapılacak. Bu itirazın sonucuna göre stratejimizi belirleyeceğiz. Zaten yönetim kurulum ve benim il delegasyonum kazandı. Onunla ile ilgili bir sıkıntı yok. Sadece başkanların oyu eşit çıktı. Tüzüğü göre kura gerekiyor. Normal bir durum olmadığı için bu süreci hala hukukçularımız inceliyor. Türkiye’de kolay kolay karşılaşılan bir durum değil. Onur beyin listesinin tamamında çizik var. Sadece Onur Bey açıkta ve onun üzerinde çizik yok. Bu bir tartışma konusu şuanda. Dolayısıyla hukukçular inceleyecek ve biz de Onur Bey ile oturup konuşacağız ve seçim kuruluna giderken birlikte hareket edeceğiz. Şuan için net bir şey söylemek çok zor. 24 saat siyasette uzun bir süre, ne olacağını göreceğiz.”

 

DURUK: SANDIKTA İTİRAZ ETTİRMEDİLER!

Adaylardan Onur Duruk ise başkanlıktan öte partinin ikiye ayrıldığına yönelik bir algı yaratılmasından endişe ettiğini söyledi. Duruk, “Bu konuyla ilgili biz itirazlarımızı İlçe Seçim Kurulu’na yarın (bugün) yapacağız. Oy pusulaları bizim elimizde değil, İlçe Seçim Kurulu’nda. Listenin iptal edildiğiyle ilgili bilgilere de ulaştık. Ancak sandıkta bize itiraz ettirmediler. Bazı şeylerin itirazının sandıkta olması gerekiyordu. Bu durum ketenpereye geldi. Ama her şeye rağmen biz itirazlarımızı yapacağız. Ne sonuç çıkacak hep beraber göreceğiz. Ben, kimin başkan seçilip seçilmediğinden daha çok partinin karpuz gibi ortadan ikiye bölüneceğinin algısının yaratılmasından rahatsızım. Yani ülke yanıyor, parti bölünürse ülke bölünecek. Açıkçası benim sıkıntı budur. Yoksa bireysel bir kaygım yok, kimseni de böyle düşünmemesi lazım” dedi.

 

YAŞANANLAR ÜZÜCÜ

 Onur Duruk kendi listesiyle ilgili de şöyle konuştu: “Biz bütünleştirmek için bir liste hazırlamıştık. Bütün mozaiği bir arada tutacak bir liste yapmıştık. İl delege listesinde de Antalya’da söz sahibi olan insanlara geniş yer vermeye çalıştık. Yani partiyi düşünerek, Antalya’yı en iyi temsil edeceğini düşündüğümüz insanların olduğu bir liste yaptık. Ama yaşananlar üzücü.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim