Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok öneri araştırdığı konulardan biri. Ramazan ayının 26. gün iftar menüsü Ekşili Malhıta Çorbası, Kilis Tava , Çoban Salata ve Cennet Çamuru Tatlısı oluşuyor. Kültür Portalı'ndan Dövme Çorbası, Kırklareli Köftesi, Yeşil Salata ve Un Helvası tariflerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Ekşili Malhıta Çorbası da var Kilis Tava da! 26. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Ekşili Malhıta - Kilis

Ekşili Malhıta İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Adet patlıcan veya 6 yaprak pancar
1 Baş sarımsak
1 Kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Çorba kaşığı kırmızı biber
1 Çorba bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz

Ekşili Malhıta Nasıl Hazırlanır?

Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir. Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür.

Ekşili Malhıta Çorbası da var Kilis Tava da! 26. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Kilis Tava 

Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

1 kg orta yağlı kıyma
200 gr Kuru soğan
3 Domates
150 gr Yeşil veya kırmızı biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı tuz

Dövme çorbası da var Kırklareli köftesi de! 25. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Dövme çorbası da var Kırklareli köftesi de! 25. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Kilis Tava Nasıl Hazırlanır?

1 Soğan, 4 kırmızı biber yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşen e kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1/2 cm kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8’e kesilir. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Ekşili Malhıta Çorbası da var Kilis Tava da! 26. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Çoban Salata - Kilis

Çoban Salata İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

1 tane domates
1tane salatalık
1 tane yeşil biber
1Yarım dilim kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 Yarım dilim limon
1 çay kaşığı toz biber

Çoban Salata Nasıl Hazırlanır?

Domates salatalık biber kuru soğan küp şeklinde doğranır ve baharatlanarak servis edilir.

Ekşili Malhıta Çorbası da var Kilis Tava da! 26. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Cennet Çamuru - Kilis

Cennet Çamuru İçin gerekli Malzemeler Nedir?

200 gr. kadayıf
100 gr. tereyağı,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık,
1 rulo kaymak

Cennet Çamuru Nasıl Hazırlanır?

Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin ve iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın.

Kaynak: Haber Merkezi