Dünkü yazımda Antalya adayları ve aday adaylarının kent sorunları ile ilgili eğilim göstermesinden bahsetmiştik. Dün yaptığım sıralamanın devamı ise şu şekilde:

9) kentimizin vizyonu ve misyonu üzerinde yeni projeler hazırlanmalıdır.

10) Gazipaşa'dan kaş ilçemize kadar kıyı işgalleri engellenmelidir. Yanı sıra özelleştirmeler, tahsis ve devirler yeniden gözden geçirilmelidir.

11) Semt pazarlarında her açıdan otokontrol mekanizması kurulmalıdır.

12) Kent ve çevresinde yapılaşmanın kontrol altına alınması sağlanmalıdır.

13) STK ile devletin resmi kurumlarının dirsek teması içinde, ortak projeler üzerinde çalışarak kamu yararının temininde eş güdüm sağlanmalıdır.

14) 6502 sayılı yasa dikkate alınarak kent içinde, çevrede kalite ve fiyat Kontrolü sürdürülebilir hale getirilmelidir.

15) Genel olarak ayda bir kere toplanması gereken mahalli çevre kurulunda, il Hıfzıssıhha kurulunda, il koordinasyon kurulunda ve benzeri kurullarda STK’nın da, en azından dinleyici olarak bulunmalarına izin verilmesi, gerektiğinde Konuyla ilgili hususlarda görüşlerini alınmasına imkân sağlanmalıdır.

16) İl ve ilçelerde yasanın da ortaya koyduğu mecburiyetler çerçevesinde hayvan barınakları oluşturulması.

17) Hava ve gürültü kirliliği ve genel çevre kirliliği ile mücadele, alt yapı kanalizasyon, tefrik ve bileşik sistem kurulması,

18) kentsel kültürün geliştirişi için kütüphanelerin yaygınlaştırılması, yaşlılar mekanında kitap okunmasını cazip hale getirmek.

19) Deprem, yangın ve benzeri afetlerde halkın kaçıp kurtulma-toplanma Alanları oluşturmak için kent meydanları projelenmelidir.

20) Hobi bahçe projelerini geliştirmek, balkon güzellik yarışmaları düzenleyerek yeşil kültürünü artırmak, kentimizin muhtelif noktalarında sevgi sokakları projelendirmek, barış köprüsü projesiyle kentte sevgiyi öne çıkarmak

21) Özelleştirmelerde STK ve halkımızın görüşlerinin de alınmasına sıcak bakmak

22) İlimiz ve ilçelerimiz arasında organik bağlantıları güçlendirmek, kırsal Halka ulaşmak için köylere makul aralıklarla toplu ulaşım aracı tahsis etmek.

23) Kent içinde öğrenciler için yurt imkanlarının artırılmasını sağlamak,

24) Basın yayın kuruluşlarımızın sağlıklı haber yapma ve halkımızın sağlıklı Haber alma imkanının artırılması bakımından bölgemizdeki basın kuruluşlarımıza ve basın çalışanlarımıza gereken imkanların sağlanması,

25) kentimiz çevresindeki alanlarda tarımsal aktivitenim güçlendirilmesi için belediyelerimiz, kendi ölçeğinde destekler de bulunması,

26) her belediye kurumlarında gönüllü danışmanlık malları oluşturmalılardır.

27) kentimizde ve ilçelerde güneş enerjisi projelerinin hızla yaygınlaştırarak. Temiz enerjiye dayalı ulusal enerji politikamızın güçlenmesine katkı koymak. Akla ve hayale gelen, yukarıdaki yazılanlara ilaveten, zaman içinde ihtiyaç duyulan alanlarda da, önümüzdeki seçim dönemi sonrasında belediye başkanlarımızın, yasaların izin verdiği şekilde; bölgesel kalkınmada çok yönlü Projeler geliştirerek yola devam etme zorunluluğu içinde olmalılardır.