Adana, sahip olduğu zengin doğal ve tarımsal kaynaklarla arıcılıkta öne çıkıyor. Kentteki arıcılar, kış mevsiminde narenciye bahçelerine, ilkbahar ve yaz başlangıcında ayçiçeği tarlaları çevresine yerleştirdikleri kovanlardan bal sağlıyorlar. Yaz aylarında ise kovanları Toroslar'daki yaylalara taşıyarak ve ülkenin diğer yüksek kesimlerindeki alanlarda bal hasadı yapıyorlar. 

A W192213 03 Result

Çay Üreticisinden AKP İl Başkanlığı Önünde Eylem! "Çay Fiyatını kabul Etmiyorum" Çay Üreticisinden AKP İl Başkanlığı Önünde Eylem! "Çay Fiyatını kabul Etmiyorum"

Yılın İlk Bal Hasadı

Adana'da bal üretimi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bereketli geçiyor. Arıcılar, kentin iklimi ve zengin bitki örtüsünden faydalanarak verimli bir hasat dönemi yaşıyorlar. Narenciye balının ilk hasadıyla birlikte üreticiler, gelecek döneme umutla bakıyorlar. Kentte yaklaşık 2 bin 470 arıcının 495 bin kovanda bal üretimi yapılmasıyla geçen yıl 12 bin 280 ton bal üretildi. Adana bölgesindeki arıcılar yılın ilk balını da peteklerden sağmaya başladı.

A W192213 02 Result

Devlet Desteği

Adana'daki arıcılar, devletin sağladığı desteklerle güçlerine güç katıyorlar. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bölgenin arıcılar için önemini vurgulayarak, devletin sürekli olarak arıcılara destek olduğunu belirtti. Kökçüoğlu, arıcılara verilen eğitimlerden, kovan desteğine, arı hastalıklarıyla mücadele ilaçlarından kış bakımı için sağlanan şekerlere kadar birçok destek hizmetinin bulunduğunu dile getirdi.

A W192213 04 Result

Artan Desteklerle Büyüyen Bal Sektörü

Adana'daki bal üretimi, hem yerel ekonomiye hem de ülke geneline katkı sağlıyor. Verilen desteklerle birlikte sektörün büyüme potansiyeli her geçen gün artıyor. Arıcılar, doğal kaynakları ve devletin desteğini arkalarına alarak, geleceğe umutla bakıyorlar.

Mersin'de bankacılıktan arıcılığa başarı hikayesi: 3-5 Kovan 250'ye çıktı Mersin'de bankacılıktan arıcılığa başarı hikayesi: 3-5 Kovan 250'ye çıktı

Kaynak: İHA