Adana Lezzet Festivali Başlıyor: 1 Milyon Kişi Kebaba Koşacak!


Adana, 9. kez düzenlenecek ‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne hazırlanıyor. “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla 10-12 Ekim tarihlerinde Merkez Park’ta yapılacak festivalde yüzlerce esnaf stant açarak Adana’nın eşsiz lezzetlerini ziyaretçilere sunacak.

Geçtiğimiz yıl 800 bin kişinin katıldığı etkinlikte 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketilmişti. Bu yıl rakamın 1 milyonu aşması bekleniyor.

Kebapçı esnaf Yaşar Aydın, festivalin her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü belirterek, “10-11-12 Ekim’de tüm dünyayı Adana’ya bekliyoruz. 9 sene önce bu festivalin ilk yapıldığı zamanı bilirim. O yıllarda ne kadar az katılım olduğunu hatırlıyorum. Her sene katılım sayısı arttı. Dünyada böyle bir festival yok. Bizim lezzetlerimiz, sıcak kanlılığımız ve Adana insanının misafirperverliği hiçbir yerde yok” dedi.

Bu yıl et tüketiminde büyük artış öngördüklerini dile getiren Aydın, “Geçen yıl 800 bin katılımcı vardı. Bu sene 1 milyondan fazla katılımcı bekliyoruz. Tüm dünyadan herkes Adana’ya gelsin, kebap, şırdan, halka tatlı ve birbirinden farklı lezzetlerimizi tatsınlar. Adana’ya gelip lezzeti görsünler. Geçen yıl 500 bin şiş et tüketilmişti bu sene ise geçen yıla oranla en az yüzde 50 daha fazla et tüketimi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Festivalin şehrin atmosferine damga vurduğunu aktaran Aydın, “10-11-12 Ekim’de Adana üstünde yoğun duman olacağından dolayı uçaklar için hava trafiği kapanacakmış. Hep söylediğim bir sözüm var. Gez dünyayı, ye Adana’yı. Dünyayı gezeceksin ama Adana’nın lezzetlerini tadacaksın” dedi.

Türkmenistan’dan misafirlerini festivale getiren Uğur Öznur, “Bir Adanalı olarak festivale katılacağız. Türkmenistan’dan misafirlerim geldi ve onlarda festivale katılacaklar. Şimdiden Adana kebap yedirmeye getirdik. Festivale gelenlerde Adana’nın lezzetlerini tatsınlar” diye konuştu.

İstanbul’dan sadece kebap yemek için Adana’ya geldiğini belirten Adem Çınar, “Bugün İstanbul’dan sadece kebap yemek için geldim. Çok övdüler, biz de bu lezzetin tadına bakmaya geldik. Çok beğendik, İstanbul’da böyle bir lezzet yok” dedi.

İngiltere’den gelen akrabalarını kebap yemeye getiren Rukiye Civan ise, “İngiltere’den misafirlerim geldiler. Onları yemeğe getirdim. Festivale katılmak için vakitleri yok ama herkesi Adana’ya festivale bekleriz, lezzetlerimiz çok başka” sözleriyle davette bulundu.

Her yıl festivale katıldığını söyleyen Türkan Özbuzdağlı da, “Ben bir Adanalı olarak festivale her sene katılıyorum, çok güzel geçiyor. Herkes Adana’ya gelsin ve kebap başta olmak üzere şalgam, içli köfte, şırdan, döner ve bici bici yesinler. Adana’ya gelsinler, ete doysunlar” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.