İnsuyu’nda 9 Göl Kurudu, Dilekler Yine Göle Atıldı

Burdur İnsuyu Mağarası'nda bulunan 9 göl tamamen kurudu. Ziyaretçiler kuruyan Dilek Gölü'ne para atmaktan vazgeçmedi.
İnsuyu’nda 9 Göl Kurudu, Dilekler Yine Göle Atıldı

İnsuyu Mağarası, Burdur- Antalya kara yolunun 14'üncü kilometresinde bulunuyor. Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu'nun içindeki göller kuraklık ve çevresel etkilerle kurudu.

nsuyunda-9-gol-kurudu-dilekler-yine-gole-atildi-3.webp

Kuruyan Dilek Gölü'ne Dileklere Devam

Mağara içindeki 9 gölden biri olan Dilek Gölü de kuraklık ve çevresel faktörler nedeniyle tamamen kurudu. Buna karşın ziyaretçiler, dilek dileyip gölün kurumuş alanına para atmayı bırakmadı.

nsuyunda-9-gol-kurudu-dilekler-yine-gole-atildi-2.webp

Öte yandan resmi verilere göre, İnsuyu Mağarası'nı 2025 yılının 9 ayında 60 bine yakın yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

nsuyunda-9-gol-kurudu-dilekler-yine-gole-atildi-4.webp

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.