Putin Yeniden Seçilmesinden Sonra İlk Yurtdışı Ziyaretini Pekin'e Gerçekleştiriyor Putin Yeniden Seçilmesinden Sonra İlk Yurtdışı Ziyaretini Pekin'e Gerçekleştiriyor

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma, bilim insanlarının beyindeki korku mekanizmasını kapatmanın yolunu keşfettiklerini duyurdu. ABD'li araştırmacılar, bu keşfin, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşayan hastalar için yeni tedavilere yol açabileceğini belirtti.

Fluoksetin ve Korkuyla Başa Çıkma

Bilim insanları, beyindeki değişikliklerin, gerçek bir tehdit olmasa bile kişinin korku tepkisi devreye girdiğinde genel ve uzun süreli bir korku durumuna yol açabileceğini belirtti. Araştırmacılar, fluoksetin gibi antidepresanların korkudan hemen sonra alınmasının, uzun vadede genelleştirilmiş korku durumundan kaçınmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Prof. Nick Spitzer'ın Yorumu

Kaliforniya San Diego Üniversitesi'nden Prof. Nick Spitzer, yapılan çalışmanın önemini vurgulayarak, korkunun genelleştirilmesindeki mekanizmalar hakkında elde edilen bilgilerin önemli olduğunu belirtti.

TSSB ve Tedavi Yöntemleri

TSSB, çok stresli olaylar sonucu ortaya çıkan bir anksiyete bozukluğudur. Tedaviler arasında bilişsel davranışçı terapi ve antidepresanlar bulunmaktadır.

Fareler Üzerinde Çalışma Yapıldı

Science dergisinde yayınlanan bir çalışma, farelerin beyinlerinin incelenmesiyle yapıldı. Araştırmacılar, farelerde stres altına girmenin beyin hücrelerindeki kimyasal sinyallerde değişikliğe ve genelleştirilmiş korku tepkisine yol açtığını tespit etti.Fareler stresli bir olayın ardından fluoksetin ile tedavi edildiğinde değişiklik meydana gelmedi. Bu durum, antidepresanların tüm TSSB hastalarında işe yaramadığını gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi