Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | AKP Sözcüsünden Ahmak Davasında Sürgün İtirafı! CHP HSK'ya Başvuracak

AKP Sözcüsünden Ahmak Davasında Sürgün İtirafı! CHP HSK'ya Başvuracak

İBB Meclisi'nde AKP Grup Sözcüsü, Başkan Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen ahmak davasının hakimini 'sürdüklerini' itiraf etti. CHP harekete geçiyor.

İBB Meclisi'nde AKP Grup Sözcüsü, Başkan Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen ahmak davasının hakimini 'sürdüklerini' itiraf etti. CHP harekete geçiyor.

AKP Sözcüsünden Ahmak Davasında Sürgün İtirafı! CHP HSK'ya Başvuracak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen 'ahmak davası'nda vicdanıyla karar vereceğini belirten Hakim Hüseyin Zengin’i görev yerinden 'sürdüklerini' itiraf etti.

CHP, HSK'ya Başvuracak

Davanın hakimi Hüseyin Zengin’in görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili Gökkuş’un, "İzah edeceğim neden Samsun’a sürdüğümüzü" sözleri gündeme bomba gibi düştü. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yarın Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSK) başvuracağı belirtildi. CHP'li Gökhan Günaydın ve Turan Taşkın Özer başvuruyu yapacak.

gazeteci-baris-terkoglu-imamoglu-nu-ortadan-kaldirmaya-hazirlaniyorlar-1084655-5

'Ahmak Davası' Nedir?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi sonrasında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya verdiği yanıt nedeniyle yargılanmıştı. Soylu, bir konuşmasında isim vermeden İmamoğlu’nu hedef alarak, “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu ise bu açıklamalara yanıt verirken, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” demişti. Bu sözler üzerine dönemin YSK Başkanı Sadi Güven, İmamoğlu’nun kendisine ve kurul üyelerine hakaret ettiğini öne sürerek şikâyetçi olmuştu. Bu olay, kamuoyunda 'ahmak davası' olarak bilinen hukuki sürecin başlamasına neden oldu. Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davada, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti. Bu ceza, İmamoğlu’nun siyasi kariyeri açısından kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Kararın ardından İmamoğlu’nun avukatları, cezaya itiraz ederek dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Türkiye’de geniş yankı uyandıran dava, İmamoğlu’na yönelik destek ve tepkileri beraberinde getirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız