Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz'den Sert Açıklama: "Halkın İradesi Şantajla Gölgelenemez"

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz'den Sert Açıklama: "Halkın İradesi Şantajla Gölgelenemez"

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz, yayımladığı zehir zemberek bildiriyle siyasi baskı ve şantaj iddialarına karşı adeta savaş açtı. "Ya rozet takarsın ya hapse girersin" anlayışına sert tepki gösteren Karadeniz, Afyonkarahisar halkının sandığa yansıyan iradesinin hiçbir kirli pazarlığa kurban edilmeyeceğini vurguladı.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz, yayımladığı zehir zemberek bildiriyle siyasi baskı ve şantaj iddialarına karşı adeta savaş açtı. "Ya rozet takarsın ya hapse girersin" anlayışına sert tepki gösteren Karadeniz, Afyonkarahisar halkının sandığa yansıyan iradesinin hiçbir kirli pazarlığa kurban edilmeyeceğini vurguladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz'den Sert Açıklama: "Halkın İradesi Şantajla Gölgelenemez"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz, Afyonkarahisar halkının sandığa yansıyan iradesini korumak ve son dönemdeki siyasi baskılara tepki göstermek amacıyla kapsamlı bir açıklama yayımladı. Karadeniz, demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını vurgulayarak, her türlü siyasi saldırıya karşı dimdik duracaklarını ilan etti.

"Makamların Değil Milletin Hizmetkârıyız"

İl Başkanı Karadeniz, partisinin 103 yıllık bir çınar olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "en büyük iki eserinden biri" olarak tanımladığı bu hareketin makam sevdasıyla değil, halk hizmetiyle ayakta durduğunu belirtti. Konuşmasında koltukların geçici, halkın vicdanının ise kalıcı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak makamların, koltukların değil milletin, milyonların hizmetkârıyız. Çünkü biliriz ki makamlar geçicidir; halkın iradesi ise sonsuza kadar tarihe kazınır."

Siyasi Baskı ve Şantaj İddialarına Sert Tepki

Karadeniz, güncel siyaset yöntemlerini eleştirerek iktidar kanadına yönelik sert sorular yöneltti. Siyasetin "ya rozet takarsın ya hapishaneye gidersin" noktasına getirilmek istendiğini savunan Karadeniz, sandıkta kazanılamayan makamların tehdit ve kumpasla ele geçirilmeye çalışıldığını iddia etti. "Sizin derdiniz ne hukukmuş ne adaletmiş; sizin derdiniz sadece rant ve koltuk hesabıymış" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Afyonkarahisar Belediyesi Millete Aittir"

Afyonkarahisar halkının yerel seçimlerde iradesini CHP’den yana kullandığını hatırlatan Karadeniz, belediye başkanlığı makamının bir siyasi pazarlık konusu yapılamayacağını vurguladı. Tehditlere boyun eğmeyeceklerini ve halkın iradesini kimseye çiğnetmeyeceklerini belirten Karadeniz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Afyonkarahisar halkı belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi'ne emanet etmiştir. Belediye başkanlığı makamı millete aittir. Milletin verdiği oylar siyasi şantaj ve pazarlık konusu yapılamaz. CHP örgütleri olarak ne tehditlere teslim oluruz ne de halkın iradesini kimseye çiğnetiriz."

"Kuvayı Milliye Ruhundan Geliyoruz"

Mücadelelerinin sadece parti için değil, Cumhuriyet’in değerleri, laiklik, adalet ve liyakat için olduğunu belirten Hasan Karadeniz; korkmayacaklarını, susmayacaklarını ve boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğinde Türkiye’nin birinci partisi olan CHP’yi iktidara taşıyana kadar çalışmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!" sözleriyle noktaladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız