MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Ramazan Bayramı Mesajı MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Ramazan Bayramı Mesajı

Fonksiyonel Tıp Ünitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, Ramazan ayında sahurda doğru beslenmenin önemine vurgu yaptı. Yeşilyaprak, sahur öğününde karbonhidrat kaynakları yerine sebze veya salata tercih edilmesinin kan şekerini yavaş yükselterek günlük tokluk süresini artırabileceğini belirtti.

Ramazan Ayında Oruç Tutanlara Beslenme Uyarıları

Ramazan ayının ortalama oruç süresinin 13 saat olacağını belirten Yeşilyaprak, oruç tutanlara önemli uyarılarda bulundu. Sahurda yapılan küçük değişikliklerin günlük tokluk süresini artırabileceğini vurgulayan uzman, karbonhidrat kaynakları yerine sebze veya salata tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, zeytin, zeytinyağı, ve avokado gibi tercihlerin enerji seviyelerini artırabileceğine dikkat çekti. Sahura kalkmadan oruç tutmanın ciddi zararlar doğurabileceğini ifade etti.

İftardan Sonra Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Yeşilyaprak, iftardan yaklaşık yarım saat sonra spor yapılması gerektiğini belirtti. İftarda yemeğe hemen yüklenmemek gerektiğini vurgulayan uzman, yavaş yavaş ve çiğneyerek beslenmenin önemini vurguladı. Susuz kalan vücuda, abartılmadan 1 su bardağı su ile başlanmasını önerdi. Şerbetli tatlılar yerine hurma, ceviz, balkabağı veya ayva tatlısı gibi seçeneklerin tercih edilmesini önerdi. İftar sonrası 30 dakika dinlenilip yapılacak yürüyüşlerin sindirim sistemine yardımcı olacağını söyledi.

Ramazan ayında reflü ve mide problemlerinden korumanın yolları Ramazan ayında reflü ve mide problemlerinden korumanın yolları

Kaynak: İHA