Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor ve "evleriyle dünyaca ünlü" olarak biliniyor. Bu tarihi ilçede, Ramazan Bayramı'nda 300 ton lokum üretimi hedefleniyor. Türk kent kültürünün en önemli lezzetlerinden biri olan lokum, damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 50 çeşidiyle ilçe misafirlerine sunuluyor. Safranbolu lokumlarının kilosu çeşitlerine göre 180 lira ile 900 lira arasında satılıyor. Bu lezzetin önemli özelliklerinden biri, hafif olması ve boğazı yakmamasıdır.

Turistlerin Gözdesi: Safranbolu Lokumu

Ramazan Bayramı boyunca 300 ton lokumun üretilmesi hedeflenirken, Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistler lokum lezzetiyle buluşacaklar. Lokum üreticisi Erdinç Sezer, bu dönemin Safranbolu halkı ve esnafı için mutluluk verici olduğunu belirtti. Sezer, tatilin kış mevsiminden sonra gelmesinin büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek, tatilin otellerin doluluk oranlarını artırdığını dile getirdi.

Hazırlıklar Tamam: 30 Tonluk Lokum Üretimi

Lokum üreticisi Erdinç Sezer, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve yaklaşık 30 tonluk bir lokum üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sezer, Safranbolu'daki mağazalarında satılacak lokumları şehir dışındaki satış noktalarına da ulaştıracaklarını belirtti. Lokum fiyatları 180 liradan başlayıp 900 liraya kadar değişiyor. Safranbolu lokumunun en büyük özelliği ise içinde hiçbir katkı maddesi bulunmamasıdır.

Antalya'da öğretmenler bandosu 19 Mayıs bayramına renk kattı Antalya'da öğretmenler bandosu 19 Mayıs bayramına renk kattı

Taze ve Doğal Lezzet: Safranbolu Lokumu

Safranbolu lokumunun raf ömrünün kısa olduğunu ancak bu durumun bir dezavantaj değil, bir avantaj olduğunu söyleyen Sezer, lokumun taze üretim yapıldığı için hemen tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Safranlı ve çifte kavrulmuş lokumların en çok talep gören çeşitler olduğunu belirten Sezer, ayrıca şeker ilavesi olmayan, hurma suyuyla tatlandırılmış tahin helvasının da yeni ürünleri arasında olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA