Açıklamalarda, "Millî Eğitim Bakanlığı, tabelasında ‘MEB’ yazan tüm kurumların bakanlığıdır. Ve bunların tamamından sorumludur. Oysa bugün emeğimiz doğrudan doğruya MEB tarafından patronların insafına terk ediliyor. 2014’te elimize çalınan taban maaş hakkımızı istiyoruz" denildi.

Mücadele İçin Kararlılık Gösterdiler

Öğretmenler, "Sömürünün Yarattığı Enkazdan Mücadeleyle Çıkacağız" pankartıyla toplanarak, "Taban maaş hakkımızı geri alacağız", "Öğretmenin birliği sermayeyi yenecek", "Umutsuz değil, sendikalıyız" sloganları atarak haklarını savundu. Açıklamalara CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da destek verdi.

Öğretmenlerin Açıklaması ve Talepleri

Öğretmenler, yıllardır düşük ücretler ve güvencesiz çalışma koşullarıyla karşı karşıya olduklarını belirtirken, taban maaş haklarının 2014 yılında ellerinden alındığını vurguladılar. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in patronlara sahiplenici tavırlarını eleştirerek, mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini ifade ettiler.

Özel Sektör öğretmenleri Meclis'te haklarını arıyor

Anayasal Hakları İçin Çağrıda Bulundular

Öğretmenler, taban maaş haklarının anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, bu haklarının iadesi için Meclis'e çağrıda bulundular. Ayrıca, öğretmenlik meslek onurunun yeniden kazanılması ve eğitimin sermayeye emanet edilmemesi gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluklarını yerine getirmemesini eleştirdiler.

Polislerle Gerginlik Yaşandı

Öğretmenlerin açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşme talep ettiler. Ancak, öğretmenlerle polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Öğretmenler, taleplerini kararlılıkla sürdüreceklerini ve Milli Egemenlik Parkı'nı terk etmeyeceklerini açıkladılar.

Kaynak: ANKA