Menajer Ayşe Barım’a açılan soruşturma kapsamında ünlü oyuncular Dolunay Soysert ve Halit Ergenç ifadeye çağılmıştı. Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında ise “Yalan Tanıklık” iddiasıyla yeni bir soruşturma başlatıldı.
Soruşturmanın Detayları Ortaya Çıktı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya ve basında yer alan iddialar doğrultusunda, ünlü isimlerin menajeri Ayşe Barım hakkında re’sen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, ID Danışmanlık Limited Şirketi'nin kurucusu ve ortağı olan Barım’ın sektörde tekelleşmeye neden olduğu ve kendisine muhalif olan isimleri sektörden uzaklaştırdığı iddiaları gündeme gelmişti.
Savcılık, iddiaları derinleştirerek Barım’a yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, dosyada tanık olarak ifade vermişti.
Gezi Parkı Soruşturması Devam Ediyor
Ayşe Barım hakkında, Gezi eylemlerine katıldığı iddiaları üzerine de yeni bir soruşturma açıldı. Barım, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlamasıyla gözaltına alındı.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Barım’ın sahibi olduğu şirket aracılığıyla sanatçıları Gezi Parkı olaylarına yönlendirdiği ve bizzat kendisinin de olaylara katıldığı iddia edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan analiz çalışmalarında, Gezi Parkı olaylarının başlangıç tarihleri arasında Barım'ın sanatçıları olaylara katılmaya teşvik ettiği, bizzat yer aldığı ve olayların planlayıcılarından biri olduğu tespit edilmiştir."
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na 'Yalan Tanıklık' Suçlaması
Soruşturma sürecinde tanık olarak dinlenen Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında, verdikleri ifadelerle gerçeği yansıtmadıkları şüphesiyle "Yalan Tanıklık" suçlamasıyla yeni bir inceleme başlatıldı. Savcılık, iki ünlü ismin beyanlarının incelenerek soruşturmanın derinleştirileceğini belirtti.